[2013. 03. 23] Kezdődik a kerékpáros évad!

Kedves Bringások!

Kezdődik a kerékpáros évad!

1. Március 23-án Nyusziváró családi délután a Biobia Portán

Kezdődjék ezzel az ebéd utáni túrával a kisgyermekes családi kerékpáros szezon a most alakuló Mecsek Zöldút szervezésében! Honlap: http://kidicalmasspecs.wordpress.com/

Cserkúton teával és egy kis kóstolóval várják a családokat.

Gyülekező 13:00-kor a Pellérdi út végén lévő autókereskedések közötti zsákutca szakaszon. Indulás előtt a helyszínen szükséges regisztrálni (gépkocsit itt lehet hagyni).

Indulás 13:30-kor, a Biobia Portára érkezés kb. délután 3 órakor, a rajthelyre visszaérkezés 7 óra körül, de egyénileg korábban is lehet.

A 7,5 km-es útvonal védett, forgalomtól mentes. A terep nem könnyű, de teljesíthető, az emelkedőkön le lehet (sőt, kell…) szállni, lejtőkön fontos a jó fék, de összességében nyugis, laza túrára számítsatok, amibe beleférnek a kaptatók utáni szusszanók. A táj pazar, a bio iránt érdeklődők pedig rengeteg érdekességet találhatnak Cserkúton.

2. Gemenci erdő körbe tekerése, avagy a két híd túrája - eső nap március 30.

Indulás március 23-án 9:00-kor a szekszárdi vasútállomásról (Pollach M. u.).

Táv: 74 km, de több helyen lehet rövidíteni. A túra a töltésen halad, végig aszfaltos úton, szint nincs: www.bikemap.net/route/370929

Pihenők: Érsekcsanád Rév-csárdánál palacsintázás, Pörbölynél állat simogatás, Lassi-nál a játszótérnél, a Keselyűs-i csárdánál étkezési lehetőség (odafelé lehet rendelni pl. szarvaspörköltet).

Túravezető: Tóth János, tel: 70/6049-223

3. Motoros Nap március 23-án 10:00-16:00 óra között

A baleset-megelőzési rendezvényre a motorosokat, a gépjárművezetőket és a kerékpárosokat várják.

Helyszín: Pécsett, a Makay úti TESCO Áruház parkolójában.Szervezők: a Kulturált Közlekedésért Alapítvány és a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság több együttműködő partnerével.

 

Tájékoztatlak Benneteket, hogy az idei évben a 3, vagy 4 napos kerékpártúra várhatóan augusztus 17-étől kerül megszervezésre. A részletekkel később jelentkezem.

Kellemes bringázást kívánok mindenkinek:

Farkas Kati (06-30-771-8314)
DPSE kerékpár szakágvezető