[2012. 04. 11] Újra Pécsett a Vivicittá

Városvédő futás a belvárosban, jótékony célokért

Április 14-én, szombaton a BSI és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. közösen rendezi a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, amely 2003 után tér vissza Pécsre. A mezőny 14.30-kor rajtol a Széchenyi térről, majd a 2,8 kilométeres belvárosi kör végén ugyanott lesz a befutó is.

A tavaszköszöntő futáson gyerekek, idősebbek és fiatalabbak, családok és baráti társaságok, iskolák és munkahelyi közösségek is rajthoz állhatnak. Fontos hangsúlyozni, hogy bár a versenyezni szándékozókat legjobbjait érem, sőt pénzdíj is várja a célban, maga a Vivicittá mégis sokkal inkább egy kellemes, családokat, baráti társaságokat is megmozgatni szándékozó közösségi esemény, és nem igazi verseny, azaz bárki nyugodtan végigkocoghatja, vagy akár részben sétálhatja is a távot. A résztvevők a futásra a pécsi aerobik-világbajnok és életmód-tanácsadó, Katus Attila vezényletével melegíthetnek majd be a Széchenyi téren.
A legtöbb gyereket benevező iskola részére a Telekom 100 000 forint értékű Adidas sportszerutalványt ajánl fel különdíjként. Ugyancsak hagyomány, hogy a Telekom hello holnap! aktivitásait a Vivicitták futásaira is kiterjeszti, és egy-egy jótékonysági akcióhoz is köti. Pécsett a résztvevők számától függő összeget a Tölösi Péter Alapítványnak ajánlják fel, amely a befolyt pénzből leukémiás, daganatos betegségben szenvedő gyermekeket és családjukat támogatja.
Az útvonal: Széchenyi tér - Megye utca - Nagy Flórián utca - Flórián tér - Nagy Flórián utca - Király utca - Széchenyi tér - Ferencesek utcája - Szent István tér - Janus Pannonius utca - Káptalan utca - Szepessy Ignác utca - Széchenyi tér.
A verseny központjának (helyszíni nevezés, öltöző, ruhatár) a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma (Széchenyi tér 11.) ad otthont.
Az egyéni nevezési díj felnőtteknek április 13-ig 500 Ft, a helyszínen 700 Ft. Előnevezés iskolai csoportoknak (minimum 10 fő, a diákok mellett tanár, szülő is szerepelhet a listán; április 12-ig): 400 Ft/fő.
Nevezni lehet a http://www.futanet.hu/cikk/telekom-vivicitta-varosvedo-futas-pecs oldalon, a nevezes@futanet.hu e-mail címen vagy április 10-13-án (10.00-16.00) a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban, végül április 14-én (12.30-14.15) a versenyközpontban.
A rajtszámok mellett minden nevező egyedi emblémázott pólót is kap, emellett minden induló részt vesz az eredményhirdetés utáni sorsoláson, amelyen a támogatók ajándékait sorsolják ki.
További információk: www.psnzrt.hu.

Vivicittá: Szeresd a várost!

Az idén április 1-én Budapesten startolt a Vivicittá, amelyet 27. alkalommal, 13 000 futó részvételével rendezett meg a Budapest Sportiroda (BSI). 1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve, magyar szóhasználattal: Szeresd a várost! A mozgalomhoz New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona és 1986-ban Budapest is csatlakozott. 2002 óta szerepelnek vidéki futások is a programban, idén Pécs mellett Szolnokon (április 15.) lesz Vivicittá.

Az előzetes (olcsóbb) nevezéseket (név, születési hely és idő) Dulánszky Jenő (30/771-3703) április 13-án (péntek) 12 óráig várja az 500 Ft-os nevezési díj egyidejű befizetésével.