[2015.04.11.] Táltosfutás, Pogány


DPSE-s táltosok Pogányban 2015-ben is

A Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület április 11-én második ízben szervezett Pogányban Táltos futás néven régiós terepfutó versenyt. A 7.5 km-es földes, füves, sáros, bozótos, emelkedőkkel nehezített terepen 14 feladatot kellett teljesíteni. Volt gumifutás, gátfutás, szalmabála mászás, raklaphúzás, rönkhordás, palánk mászás, híd alatt kúszás, egyensúlyozás, patakban, sárban-, nádasban futás, gumihegy, pókháló, majomlétra.

Az eseményt a DPSE is a megszokott módokon – e-mailben, az SE honlapján – meghirdette.  A felhívás leírása alapján igazi kalandnak ígérkezett a verseny!

A tavalyi évhez hasonlóan már vártam a verseny időpontját , több kollegával egyeztetve egy DPSE csapat indulását szerveztem.
Ahogy telt az idő, a lehetséges jelentkezők sorra elfogytak, így maradt ismét a tavalyi kettős, én és Áron fiam, aki már 13 éves lett időközben.

Az idei év márciusi és áprilisi hideg időjárása ellenére kiváló idő kerekedett a verseny napjára, és gyönyörű napsütésben, 20 fokban álltunk rajthoz.
A jelentkezés körülményessége ellenére remek hangulatban, több mint 200 versenyző gyűlt össze, hogy kipróbálja erejét, akaratát.

Az akadályok idén erősödtek, így több versenyzőnek is komoly kihívást jelentett némelyik leküzdése. Így többen négyütemű fekvőtámasszal váltották ki a továbbjutást.

Az idei évben fejlődött csapatunk és a tavalyi időnket megjavítva értünk célba.  Bár itt nem az idő, hanem a közösen átélt élmény és teljesítmény volt a lényeg!

Idén is elfáradtunk, kellően sárosak is lettünk a verseny végére, de boldogan ültünk a napon és vártuk az eredményhirdetést.

Jövőre remélem többen leszünk a DPSE színeiben és képviseljük a postát.
Ehhez egy kis kedvcsinálónak tekintsétek meg a versenyen készített fotóimat!

Dulánszky Jenő

 

Felkerült 39 db fotó a képgalériába!