[2015.03.21.] XXIII. Munkahelyi Kosár Kupa, Pécs


XXIII. Munkahelyi Kosár Kupa, Pécs
Meglehetett volna az ezüst

Immár 23. alkalommal találkoztak március 21-én Pécs város  céges kosarasai a Kodály Gimnázium sportcsarnokában, hogy megmérkőzzenek egymással.
Csapatunk, a DPSE négy együttessel  – Rendőrség, E-ON, Mi Magunk (NAV) és a vendégcsapat Komló város képviseletével – mérte össze tudását.
Tekintettel arra, hogy létszámban megfogyatkoztunk az elmúlt időben, mi, pécsiek Nagykanizsáról kértünk erősítést.
Így a következő összetételben léptünk pályára: Szabó Zsolt, Kollár József, Nagy Nikolett, Lehr Zsolt, Dulánszky Jenő (mind pécsiek), Hartai László és felesége, Bea, valamint fia, Krisztián, továbbá Cserfő Henrik és Dervalics Attila (valamennyien Nagykanizsáról).

Az első összecsapás kicsit paprikás hangulatban a rendőrök  csapata ellen zajlott. Mentségünkre szóljon, hogy a kanizsaiakkal még nem játszottunk együtt, így csapatjátékunkra az összeszokottság teljes hiánya volt a jellemző.  Ráadásul ellenfelünk a jobbik formáját hozta, így a kettő együtt  20-17-es vereséget „eredményezett”.

Második mérkőzésünkön már sokkal összeszedettebben játszottunk. A végén, az utolsó percben átvettük a vezetést, s ha csak egy ponttal is, de nyertünk (24-23) a komlóiak ellen.
A harmadik meccsünkön már szinte brillíroztunk az E-ON csapata ellen, főleg a második játékrészben. Szoros első félidő után (19-18) a másodikban produkáltunk egy 17-0-ás futamot, s ezzel  mattoltuk  ellenfelünket.  A vége 36-18 lett.

Záró találkozónk az örök ranglista vezető Mi Magunk (NAV) csapata ellen zajlott. Jól kezdtünk, aztán látványosan visszaestünk. Persze az elejétől sejtettük, hogy nem sok babér terem itt nekünk,  így a vereség miatt (26-54) sem szomorkodtunk túlságosan.

A körbeveréseknek köszönhetően a győztes NAV mögött hármas holtverseny alakult ki, s a végső helyezésekről csupán a dobott és kapott pontkülönbségek döntöttek.
Ez sajnos nem nekünk kedvezett. Ha ez első meccsen 2 kosárral többet dobunk,  miénk az ezüst...
Azért a negyedik hely sem rossz!
Ősszel újra megpróbáljuk, s bízunk benne, hogy sikerül revansot vennünk most elszenvedett „sérelmeinkért”.

Künsztler Péter
Megbízott szövetségi kapitányFelkerült 66 db fotó a képgalériába!