[2014.12.06.] Mikulás túra, Pécs

Eső áztatta szakállú Mikulás a pécsi Éger-völgyben

A baranyai gyerekek december 6-án, szombaton Pécsett az Éger-völgyben gyülekeztek, hogy találkozzanak a Mikulással.
Az időjárással sajnos nem volt szerencsénk, az eső kitartóan esett, de a gyerekeket ez nem zavarta. Közel félszázan jöttek el így is, legalább ekkora számú szülői kísérettel a nagy találkozásra.

A várakozás pillanataiban mindenki kedvére melegedhetett egy jó forró csoki és tea mellett, és aki megéhezett, azt a Mikulás segédei friss kakaós kaláccsal kínálták.
A csapat  közösen indult el az erdőben található völgyhöz, a Mikulás pihenőhelyéhez. Az elöl sétálók már messziről halhatták a piros ruhás biztatását a közös éneklésre. Megérkezés után a Mikulás örömmel beszélgetett a gyerekhaddal, kíváncsian kérdezte Őket, hogy ismerik-e otthonát, jávorszarvasait.  A gyerekek persze mindenre tudták a helyest választ, s a közös éneklés sem maradt el, így mindenkinek joggal járt az édesség csomag. Az eső persze tovább esett, a gyerekek még maradni szeretettek volna, hancúrozni, kicsit sétálni az erdőben...Az idő azonban erre most nem volt alkalmas....

Miután a Mikulástól mindenki elbúcsúzott, s a találkozó helyhez kicsit fázósan - vizesen visszasétált, a  Mikulás segédei már várták Őket forró teával, kaláccsal.

A Mikulás idén is kedves volt, hogy megjelent a Postás gyerekeknek, s ezt nagyon köszönjük Neki!


Dulánszky JenőFelkerült 37 db fotó a képgalériába!