[2014.08.24-25.] 12/24óra BRINGA 2014, zártpályás országúti verseny Kiskunlacházán

Fantasztikus kerékpáros postás siker!
Egy arany és egy arannyal felérő ezüstérem!


Méltán ünnepelhet az amatőr postás kerékpár sport! A kiskunlacházai reptér betonja óriási postás sikerek helyszíne volt augusztus 24-25-én. Két kategóriában szálltak nyeregbe a Magyar Posta Zrt. – DPSE színekben versenyző kerekeseink: a 12 órás férfi egyéniben Németh Géza (NymTIG, Sopron, Beruházás), míg a 12 órás 3-4 fős férfi csapatban Borbás Tibor, ifj. Borbás Tibor (mindkettő Bonyhád), Dr. Máté István (Tolna) volt a reprezentánsunk.

A „Szökevények” Minarik Ede „Kell egy csapat!” jelmondatára 2013-ban alakult bringás baráti társaság, akik a tavalyi csapatversenyt mindjárt meg is nyerték. Idén tehát címvédőként érkeztek, s mi más is lehetett céljuk, mit elsőségük megvédése. Elszántságukat csak fokozta, hogy ezúttal már a Magyar Posta Zrt-t (és a DPSE-t) is képviselték, így kettőzött erővel készültek a megmérettetésre.

A tavalyi újdonsága után azonban az idei évben kezdte felfedezni a kerékpáros társadalom a 24órabringa versenyt, így a tavalyinál népesebb és sokkal felkészültebb mezőny állt össze. Az időjárás sem kényeztette el a résztvevőket, kaptak hideget, meleget, kiadós esőt, így az egész egy túlélő versenynek is beillett. Fiaink az elsőség kérdésébe ezúttal nem tudtak beleszólni, a  2. helyért azonban végig nagyon meg kellett küzdeniük. Ez óriási, kiélezett csatában, mindössze 3 és fél perces előnnyel sikerült is.

Bár a címvédés most nem jött össze, de az idei sokkal erősebb mezőnyben ez az ezüstérem a tavalyinál is fényesebben csillog.

A 12 órás egyéniben Németh Géza versenyzése sem nélkülözte az izgalmakat. A már említett ádáz időben Géza szorgalmasan rótta a 7 km-es köröket, hol magányosan, hol bolyokhoz csatlakozva, nagy erőnléti és taktikai csatát vívva ellenfeleivel. Ahogy múltak az órák, gyűltek a kilométerek, úgy fogytak a riválisok. A Gézának a végén már csak egyetlen ellenfele maradt, saját maga. Ezt az „akadályt” is sikerrel vette, s óriási, 4 körös, 28 km-es előnnyel, 49 km-rel többet tekerve, mint tavaly, elképesztő fölénnyel nyerte a 29 indulóval rendezett kategóriát.

Valamennyi versenyzőnk minden dicséretet megérdemel teljesítményéért, melyhez csak gratulálni lehet!

Ez igazi férfimunka volt, - köszönjük!


Pesti László


Felkerült  8 db fotó a képgalériába!