[2014.09.20.] Kézbesítői Foci Kupa döntő, Budapest


170 gólt „kézbesítettek”
VI. Kézbesítői Foci Kupa döntő Budapesten

A szép gólok látványának, s a kulináris élvezeteknek gyönyörei nagy barátságban tudnak lenni egymással.
Ezt személyesen is megtapasztalhatták azok, akik részt vettek szeptember 20-án a Posta Biztosító szervezte, főzőversennyel egybekötött  VI. Kézbesítői Foci Kupa döntőjén az Oxygen Buda Sportközpontban.
Pandurics Anett elnök-vezérigazgató asszony köszöntője, majd Gianni Annoni mesterszakács lelkesítő szavai után egy gyors sorsolás, s máris kezdődhettek a mérkőzések, életre kelhettek a fakanalak.

A foci döntőben 16 férfi- és 6 női csapat vetélkedett a mind jobb helyezések reményében.

A nőknél a címvédő Szigeti6Tyúk idén is esélyesnek látszott, de ezúttal meg kellett elégedniük a bronzéremmel. Az elsőséget ugyanis a Jász-lányok szerezték meg, miután a döntőben 7 m-esekkel diadalmaskodtak Szekszárd ellen.

A férfiaknál a Szolnok, az Ózd és a Pécs hibátlan mutatóval teljesítette csoportmeccseit, sőt, a Szolnok még gólt sem kapott. Ez a trió a negyeddöntőt is sikerrel vette, akárcsak a negyedik csoportgyőztes Nagykanizsa. Az elődöntőben a Szolnok szoros meccsen győzött Kanizsa ellen (1-0), az Ózd simán verte a pécsieket (8-2), s máris létrejött a tavalyi Szolnok – Ózd döntő. Az „aranycsata” igazságos 1-1-es döntetlent hozott, s következhettek a büntetők. Ebben a szolnokiak céloztak jobban, így megvédték tavalyi elsőségüket. A dobogó harmadik fokáért lejátszott mérkőzésen Nagykanizsa „átlépett” a pécsieken (8-2), így a bronznak a zalaiak örülhettek.

A rendezvényt eredményhirdetés zárta, mely még tartogatott izgalmakat. Ekkor tudtuk meg, hogy a főzőverseny zsűrijének a Betyáros bográcsos (Budapest 62) nagyon ízlett, de még ennél is jobban a Csirkés módra készített marhapörkölt (Debrecen 2). A legfinomabbnak azonban a Pécs 2-esek Húsos káposzta gőzgombóccal főztjét találták, így a Gianni aláírásával ékesített Nagy fakanál díj a Mecseki Tündéreket illette. A dobogós focicsapatok díjazásán kívül kiemelkedő egyéni teljesítményeket is jutalmaztak. Hárman megőrizték tavalyi elsőségüket: a legjobb góllövőnek idén is Lőrincz Terézia (Szigeti6Tyúk) és László Roland (Nagykanizsa 1) bizonyult, míg a legjobb kapus címet a nőknél Bobikné Sipos Katalin (Nyíregyháza) érdemelte ki. A legjobb hálóőrnek a férfiaknál Gerhát Csabát (Szolnok 2) választották.

A győztesek értékes díjakat vehettek át Giannitól, s a rendezvény háziasszonyától, Anettől, aki egy újabb remek rendezvény után köszönhetett el a résztvevőktől.Pesti László


Felkerült  140 db fotó a képgalériába!