[2014.09.06.] Pálinkás Csaba Kerékpáros Emléktúra, Szekszárd


A mai napon, szeptember 6-án, nem éppen kerékpározásra alkalmas reggelre ébredtünk. A zuhogó esőben midenki bőszen küldözgette az SMS-eket: Megyünk? Nem megyünk? Aztán 9  óra felé elállt az eső, 10 órára össze is jött egy maroknyi kis társaság a Szekszárd 1 posta udvarán.
Ilyenkor derül ki, ki is az igazi bringás! Nem számít hogy még vizes az út, hogy sárcsíkos lesz az ing hátulja meg a nadrág. Csak mehessünk! A 8 fős csapatunk - köztük Csaba özvegye - első útja az újvárosi temetőbe vezetett, ahol megkoszorúztuk a "Tiszteletbeli Postás" sírját. Majd nekivágtunk az útnak. Szekszárd - Őcsény - Decs - Sárpilis - Várdomb - Alsónána - Szálka - Szekszárd útvonalon kerekeztünk körbe. Sík szakasz, emelkedő (néhol 8%-os is), lejtő, minden volt az úton, mint egy igazi verseny szakaszon. Kb. 60 km volt a táv.
Maximális tisztelettel kell szólnom Csaba özvegyéről, Pálinkásné Jantner Joliról, aki eddig valamennyi rendezvényünkön részt vett.
És most is, mint annyiszor, sikerült fantasztikus hangulatot varázsolnunk számára, amit mindig meg is jegyez. "Ezek a Postások nem mindennapi emberek! A napi kemény munka mellett még van energiájuk a jókedvre - vidámságra".

Ezúton szeretném megjegyezni, hogy jövőre, 2015-ben lesz a X. PÁLINKÁS CSABA EMLÉKTÚRA. Bízom benne, hogy lényegesen több érdeklődőre és résztvevőre számíthatunk majd.Komáromi László
Tolna megyei sportkörzet vezetője  Felkerült 6 db fotó a képgalériába!