[2014.07.26.] Horgászverseny, Domolosi-tó


Horgászat a domolosi tavon - emlékezéssel


A Dunántúli Postás Sportegyesület a Postás Szakszervezet támogatásával július 26-án a Szigetvár közeli domolosi tavon Baranya-, Tolna-, Zala-, Somogy- és Veszprém megyéből érkezett postás horgászok részére versenyt hirdetett meg.
A rendezvényt Tóth  Zsuzsanna, a PSZ elnöke is megtisztelte jelenlétével.
A megnyitót követően, a verseny megkezdése előtt  egy DPSE zászlócskát és egy szál virágot helyeztünk el a Balogh László részére épített emlékhelyen. Két évvel ezelőtt az egész országot megdöbbentette a szörnyű hír: Magyarlukafa közelében egy rapsic rálőtt az őt tetten érő vadászokra, az egyiket kegyetlenül meggyilkolta, a másikat megsebesítette. Az áldozat László volt, aki nagyon szerette és védte a természetet, az erdőket, a tavakat, az állatokat...Itt, ebben a tóban megjelölt hal is őrzi emlékét.

A versenyre 38 nevezés érkezett, a résztvevőket külön férfi, női és gyermek kategóriában versenyeztettük.
A sorsolás megkezdése után mindenki elfoglalta a szép rendben tartott, gyönyörű környezetben található tóparton a horgászhelyét, majd egy hosszú dudaszó elhangzása jelt adott a nagy izgalommal várt verseny kezdetére.

Déli 12 óráig reménykedhettek a résztvevők a „kapitális” kifogásában, ezt követően jött a mérlegelés. Minden versenyző némi büszkeséggel mutatta meg zsákmányát, a fogott halakat. Voltak, akiknek sikerült afrikai harcsát is fogni, vagy éppen szépen megtermett tükörpontyot. De a horgászok többsége kárászoknak, keszegeknek örülhetett leginkább.

A mérlegelés után Tengerdi Csaba, a verseny egyik szervezője ismertette a végeredményt, majd jutalomként horgászbotot nyújtott át a legsikeresebbeknek. Valamennyi gyermek résztvevőnek nagy örömöt jelentett a Postások a Postásokért Alapítvány jóvoltából kapott játék ajándék.

A jól sikerült, remélhetőleg hagyományossá váló rendezvényt az ízletesen elkészített babgulyás elfogyasztása zárta.

Eredmények:
Férfi horgászok:
1.Nagy Zoltán, Zalaegerszeg
2.Farkas Péter, Ajka
3.Micsku Mihály, Bonyhád

Női horgászok:
1.Mészáros Zsófia, Szigetvár
2.Bódog Erika, Pécs
3.Tengerdiné Bognár Magdolna, Szigetvár

Gyermek horgászok:
1.Varga Viktor, Szigetvár
2.Micsku Boglárka, Bonyhád
3.Szekeres Bella, Siklós

A cikket írta: Bódog ErikaFelkerült 39 db fotó a képgalériába!