[2014.07.18-20.] OPTTTT, Győr

Túraverseny a Bakonyban

A Dunántúli Postás Sportegyesület rendezésében 2014. július 18-20-án 52. alkalommal került lebonyolításra az értékes hagyományokkal bíró Országos Postás, Távközlési Természetbarát Találkozó és Túraverseny, mely 2006 óta Dr. Szarka György emlékverseny elnevezést is viseli. Gyuri barátunk még a nagy Magyar Posta Távbeszélő-igazgatóságának volt a szakszervezeti titkára, akinek munkája 1970-től elválaszthatatlan volt a postások sportjától, kultúrájától.

A rendezvénynek - melyen közel 600 aktív túrázó vett részt az ország szinte minden tájékáról - .Győr városa adott otthont.
A szállást a Széchenyi István Egyetem Külső és Központi kollégiuma biztosította, ahová 18-án (pénteken) 13:00 órától folyamatosan érkeztek a résztvevők.

Az esti ünnepélyes megnyitón Megyeri István házigazda, Pesti László, a Dunántúli Postás SE elnöke, Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke és Kapaló András, a Kelet-magyarországi Postás SE elnöke  köszöntötte a megjelenteket, majd Lukács Balázs és Zágorhidi Czigány Zsolt a technikai teendőket ismertette  a túrázni és versenyezni vágyókkal.

Ezt követően a „szakma” visszavonult, s csapatvezetői megbeszélésen pontosították a szombati versenyek feltételeit, szabályait. 

Közben mindenki átvehette a helyszín szimbolikus jellemzőit magán hordozó egyen pólóját, s persze a már hagyománynak számító zsíros kenyeres, lila hagymás vacsora sem maradhatott el.
22 órától meglepetés program várt a résztvevőkre: éjszakai könnyed séta bohókás feladatokkal  Győr  csodálatos belvárosában.
 
19-én, szombaton reggeli után indult a természeti túra verseny a festői Bakony-hegységben, Vinye, Hódos-ér, Bakonyi Turistaház indulással-érkezéssel. Három kategóriába lehetett nevezni, családi, tájfutó és turista csoportba.
Mindhárom szekció más-más térképet kapott, s különböző állomásokat kellett megkeresni. A pályát álbóják „jelenléte”, s a sűrűn rajzolt térkép zegzugos jelölései is nehezítették, de mindezek ellenére a csapatok eredményesen megbirkóztak a feladatokkal.

Közben az erdei túrával párhuzamosan a városismereti túra mezőnye is elstartolt, s az
”Ismerd meg a vizek városát” program keretében Győr városának 39 állomását érintve, érdekes feladatokat megoldva a túrázók megcsodálhatták a város természeti és építészeti szépségeit, nevezetességeit. Persze olyanok is vannak, a legelszántabbak, igaz, elenyésző számban, akik mindkét túrát versenyszerűen teljesítik. Ez bizony nem kis teljesítmény!

A megfáradt, kalandozó csapatok valamennyi tagjának a klasszikusan, finoman elkészített pörkölt, krumpli és kovászos uborka csillapította éhségét a túrák befejeztével.

A hivatalos programot a szombat esti eredményhirdetés zárta, majd következhetett a lazítás: a könnyed, dallamos élő zenére táncra perdülhetett, aki úgy gondolta...
Előkerültek a finom sütemények, a jóízű itókák is a butykosokból. Kellemes hangulatban ért véget az este, remek élménybeszámolókkal tarkítva.
Vasárnap a reggeli után elköszöntünk egymástól, bízva abban, hogy jövőre újra találkozunk a következő túratalálkozónk helyszínén,  - Budapesten.

Eredmények:

Szervezetek:
1.    Magyar Telekom DSC

A1 kategória, Családi verseny:
1.    Dél-Pest Nosztalgia

A2 Turista kategória:
1.    Magyar Telekom DSC

B kategória:
1.    Magyar Telekom DSC

Természeti és városismereti túra:
1.    Mecseki Mókusok

Esti túra a városban:
1.    Miskolci Szuper Csajok

   
Bódog ErikaFelkerült 22 db fotó a képgalériába!

Eredmények, beszámolók ITT!