[2014.06.28.] Sárkányhajózás, Balatonföldvár

Sárkányhajós gyorsulási verseny
Balatonföldvár, 2014. június 28.


Idén első alkalommal került megrendezésre Balatonföldváron a sárkányhajós gyorsulási bajnokság. A Dunántúli Postás SE által támogatott csapatunk Siófoki postások  néven az „abszolút kezdő” kategóriába nevezett be. A versenyen összesen nyolc csapat indult, így az ATV, MTVA, Somogytúrról 2 csapat, a siófoki kajak-kenu klub és Balatonföldvár, valamint a szervezők 1 csapata.

Rövid megnyitó után  11-kor kezdődtek a szédületes futamok. A verseny szakasza 100 m volt, de ez a rövid táv igen felemésztette a csapatok erejét, mivel gyorsulási verseny lévén azonnal teljes erőbedobással kellett indulni.

Már az első két futam után látható volt, hogy csapatunknak valóban a kezdő kategóriában van a helye. Sajnos a hét futamból egy futamot tudtunk megnyerni az MTVA csapatával szemben, így összességében a hetedik helyen végeztünk.

Az eredménytől függetlenül a csapaton csak a fáradság nyoma látszott, az elkeseredésnek szikrája sem. A remek időben mindenki nagyon jól érezte magát, a verseny után még egy kis fürdés is belefért a programba, utána utazás haza, mert nagy focimeccs ment a TV-ben!

Ezúton is köszönjük a szervezőknek, hogy amatőr csapatunkkal részt vehettünk ezen a versenyen!

Jövőre újra megpróbáljuk…

Ükös Béla
Siófok sportkörzet vezetőjeFelkerült 8 db fotó a képgalériába!