[2014.04.12.] Táltos futás, Pogány

DPSE-s táltosok Pogányban

A Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület április 12-én első ízben szervezett Pogányban Táltos futás néven régiós terepfutó versenyt. A 7 km-es földes, füves, sáros, bozótos, emelkedőkkel nehezített terepen 14 feladatot kellett teljesíteni. Volt gumifutás, gátfutás, szalmabála-, raklaphúzás, rönkhordás, palánk mászás, híd alatt kúszás, egyensúlyozás, patakban, sárban futás, gumihegy, pókháló, nádasban futás, majomlétra.
Az eseményt a DPSE is a megszokott módon – e-mailben, illetve az SE honlapján – meghirdette.  A felhívásban lévő leírás alapján igazi kalandnak ígérkezett a verseny!

Jómagam lelkesen fogadtam a hírt, s elhatároztam, mindenképpen részt veszek ezen az erőpróbán. Ahogy teltek a napok, kiderült, egyedül maradtam a lelkesedésemmel, csak a 12 éves fiam volt elég „őrült” (apja fia!), hogy induljon velem ezen a nem mindennapi vetélkedésen.

Szerencsére a verseny napján jó idő volt, így kíváncsian vártuk a kihívásokat.
Közel 100 induló gyűlt össze, mindenféle korcsoportból. A 17 év alatti fiú kategóriában egyéni indulóként egyedül Áron fiam nevezett.

A versenyen kettesével indították a résztvevőket, így a mi kis családi csapatunk együtt indult.
Az akadályokkal a helyszínen szembesültünk, volt, amit könnyedén legyűrtünk, volt ahol egymást segítve kúsztunk, másztunk, cipeltük, húztuk a tereptárgyakat.
A távot egy óra alatt teljesítettük, de itt az idő nem is volt lényeg, csak az, hogy mindketten egy nagyszerű kalandnak részesei lehettünk. Igaz, hogy csurom vizesen, meglehetősen sárosan és fáradtan értünk a célba, de kitűnő hangulatban!
A verseny hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre, mi mindjárt el is döntöttük, hogy jövőre is mindenképpen nevezni fogunk.
Remélem akkor már nagyobb számban leszünk a postáról is, és többen fognak ebben a remek élményben részesülni.

Ehhez egy kis kedvcsinálónak, tekintsétek meg a versenyen készített fotóimat!

Dulánszky Jenő
Baranya megye sportkörzet vezetője

Felkerült 36 db fotó a képgalériába!