[2014.03.09.] Pécs-Harkány országúti futóverseny, Klászné Herbert Anita írása

Pécs-Harkány országúti futóverseny - ahogy én éltem meg :)

Először tavaly vettem részt ezen a futóversenyen, akkor váltóban indultam. Ezt követően csapattársaimmal megfogadtuk, hogy jövőre ismét teljesítjük a távot. Aztán úgy alakult, hogy egyedül maradtam a csapatban. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy fog-e menni egyedül is, mert eddig csak fél maratoni távokat teljesítettem és 2 héttel a verseny előtt egy külföldi futóversenyen vettem részt, ahol eléggé kifutottam magam. De végül is belevágtam.

Vasárnap 11-kor startolt a mezőny, fél órával a verseny előtt már kezdtem elbizonytalanodni, az idő elég hűvös volt, a bemelegítés elmaradt, a frissítőmet otthon hagytam, a térdem sem az igazi… fog ez menni nekem? A kezdeti izgalom után meggyőztem magam, hogy a tavalyi több mint 2000 km futásnak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy sikerüljön.

Aztán amikor eldördült a startpisztoly, minden aggodalmam megszűnt. Kb. a középmezőnyben indultam, és sikerült tartanom az 5 – 5.5 perces kilométereket. Tudtam, hogy gyorsabban nem futhatok, mivel alattomosan emelkedik a pálya kb. 8 km-en keresztül. A pogányi reptérig simán ment minden, aztán egy 9 km-es sík terep következett. Itt egy kicsit visszavettem, hogy legyen erőm a túronyi emelkedőre.
Legnehezebb része a versenynek számomra az utolsó 3-4 km volt. Az emelkedőket szépen vettem, de az azt követő lejtő nagyon rosszul esett a térdeimnek.

Összességében jól éreztem magam, a frissítő pontokból lehetett volna több is, a tea helyett/mellett vízre is szükség lett volna.

Jólesett, hogy az úton és a célban is sok-sok sárga pólóssal (Postás SE taggal) találkoztam, akikkel ismeretlenül is bíztattuk egymást.

Szép nap volt, a fárasztó verseny ellenére nagyon jól éreztem magam.

Klászné Herbert Anita