[2014.03.29.] 30. Pécs-Harkány 25 km-es országúti futóverseny

Postásaink a 30. Pécs – Harkány 25 km-es országúti futóversenyen

Ha pályacsúcsot nem is, részvételi rekordot azért hozott a 30. Pécs-Harkány 25 km-es országúti futóverseny.
656 egyéni versenyző, 135 váltó, összesen 1061 futó nevezett ugyanis a PVSK atlétikai szakosztálya által szervezett, március 9-én ideális futóidőben tartott jubileumi versenyre. A rendezvény rangját jelzi, hogy válogatott versenyzők egész sora is rajthoz állt, s voltak futók Svédországból, Svájcból, Németországból, s persze ott voltak ebben az elit mezőnyben – 1997 óta minden évben –  a mi postásaink is. Mint ahogy már megszokhattuk, Budapestről, keletről és nyugatról egyaránt érkeztek kollégák, szám szerint harmincöten. Sajnos öten az utolsó pillanatban megbetegedtek és kidőltek a sorból, így az eredetileg tervezett váltó összeállítások némiképp borultak. Tizenheten vállalták a teljes 25 km-es táv lefutását, közülük három versenyzőnk teljesítménye (értelemszerűen az első szakasz) a váltó eredményébe is beleszámított.  Tizennyolcan a váltó 7-9 km-es etapjainak egyikét választották. Ennek megtétele is szép és dicséretes erőpróba! Voltak versenyzőink, akik – nagyon bölcsen – ezt a futónapot kulturális programok beiktatásával családi kirándulásként is „hasznosították”, s már pénteken Baranya megye székhelyére érkeztek. Mások a már hagyományos harkányi üdülésüket ütemezték úgy, annak időpontja a futónappal egybeessen. Ez is örvendetes!
A rendezvény nem pécsi, már városunkban tartózkodó résztvevői számára a DPSE egy szombat esti vacsora meghívással kedveskedett, mely találkozó jó alkalom volt egy kis ismerkedésre – barátkozásra, s arra, hogy Schmidt Imre operatív szervező a főbb technikai tudnivalókat is ismertesse.
És magáról a versenyről is néhány gondolat: sokszor elhangzott már, hogy „amatőr”, szabadidő sportegyesület lévén nálunk elsősorban a részvétel a fontos, a teljesítményeket nem feltétlenül érmekben, kupákban, helyezésekben mérjük.
A versenyszellem azért természetesen itt is munkálkodik, postásaink is évről évre egyre jobb produkcióra törekednek. Nem elégednek meg a puszta „teljesítettem”, „megcsináltam” végeredménnyel, versenyeznek a másodpercekkel, előző évi teljesítményükkel. És ez így van jól! És ha már ezt nézzük, elmondhatjuk, az időeredmények miatt sincs semmi okunk a szégyenkezésre! Sőt!  Egyéni futóink helyezéseit átlagolva a 301. helyezés a miénk. Emlékezzünk csak arra, hogy hányan is indultak!? Váltóink is kivétel nélkül helytálltak, a céges váltóban a győriek egyenesen a 4. helyig jutottak.
Szóval csak a dicséret hangján lehet szólni postásainkról!
A rendezvény minden egyes résztvevőjének Pesti László DPSE elnök érem és emléklap átnyújtásával köszönte meg és ismerte el szereplését, teljesítményét.

S álljon itt mindazok neve, akik ezt a fegyvertényt véghez vitték:

Egyéni indulók: Fülöp Tibor (Szombathely), Pfaff Zsolt (Kaposvár), Kissné László Krisztina (Tamási), Hosszú – Baranyai Ildikó (Győr), Gönczi Tamás, Hugyecz Attila, Hugyecz Attiláné, Rittman Zsolt (mind Budapest), Kovács Zsolt, Szabó István, Dancsi Noémi (Mind Debrecen), Kelő Sándor (Kecskemét), Klászné Herbert Anita, Gosztolya József (mindkettő Pécs).

Egyéniben és váltóban is indultak: Ujj Tibor (Kaposvár), Kalinics Gábor (Nagykanizsa), Schaller Péter (Sopron),

Váltóban indultak: Kiss Anita Mária, Tábori Gábor, Csendesné Rózsa Diána, Török Ilona, Horváth Béla (mind Kaposvár), Erdélyi Zsolt, Hosszú Róbert, Bene Attila (mind Győr), Poszavecz László, László Roland (mindkettő Nagykanizsa), Kondor Tamás (Sárvár), Schaller Botond Barnabás (Sopron), Virágh Ibolya, Kiss Gyula, Pappné Ecsedi Ágnes (mind Debrecen), Vozár Zoltán, Vasvári Imre, Csuvár Attila (mind Békéscsaba)

Köszönjük, s jövőre is várunk Benneteket!

Pesti László
    
Felkerült 113 db fotó a képgalériába!