[2014.02.07-11.] Roglai síelés

A zalaegerszegi sportkörzet szervezésében már sokadik alkalommal sikerült eljutni a szlovéniai Roglára, hogy a síelés szerelmesei – ha csak néhány napra is –  hódolhassanak kedvenc sportáguk-nak. Ezúttal 2014. február 7-én – a vészjósló előrejelzésekkel dacolva – indult útnak harminchét lelkes DPSE-tag, hogy egy négynapos túra keretében újabb felejthetetlen élményekkel gazdagodjon.

Személyautókkal indultunk Zalaegerszegről, Lentiből, Nagykanizsáról, Pécsről, Ajkáról és Keszthelyről. A megbeszélt kilenc órai érkezésre együtt volt a csapat Zrecében, s örömmel üdvözöltük egymást.

Nem késlekedtünk, a tízórai síbusszal már fel is mentünk a festői környezetben található pályákra. Elérkezett a nagy pillanat, mindenki sílécet csatolhatott és elkezdődhetett a várva várt síelés. Voltak a csapatban teljesen kezdők is, akiknek a nap végére a rutinos síelők megtanították az alapokat, olyannyira, hogy meg is kedvelték ezt a sikamlós sportágat. Az első két napon a kezdő túrázók is megtapasztalhatták, hogy tud az időjárás pillanatok alatt megváltozni a hegyen. Helyenként sűrű köd borította a pályákat, máskor jeges, havas eső esett. Ilyenkor a hűttében, vagyis az általunk stílus javítónak elkeresztelt objektumban gyűjtöttünk erőt a további megpróbáltatásokhoz. Lelkesedésünk végig töretlen maradt, s mindenki örömmel hódította meg a Julia Alpok kék, piros, fekete pályáit.

A síelés után az apartmanokban a közös vacsora elfogyasztása következett, a megfáradt és átfagyott síelőket forralt bor is várta. Az ízletes, házilag készített vacsora elfogyasztása után a szállásunk melletti fürdőben és szaunában pihentük ki fáradalmainkat, lazítottuk elfáradt izmainkat. A fürdőzések után az első két este csapatépítő összejöveteleket tartottunk az ismételt találkozás örömére, melyek nagyon jó hangulatban teltek.

Sajnos rendkívül gyorsan elröppent ez a négy nap, mely alatt mindenki nagyon jól érezte magát, csalá-dias környezetben, élménydús sportolásban, kitűnő kikapcsolódásban volt részünk.
Bízunk benne, hogy a jövő télen is lehetőségünk lesz a DPSE szervezésében hasonló remek program átélésére.

Pöstyéni Zsoltné
Horváth Gyuláné

www.dpse.hu            www.dpse.hu           www.dpse.hu