[2014.01.17-19.] Labdarúgó kupa, Nagykanizsa

III. Intersport Kanizsa Kupa

2014. január 17-19 között került megrendezésre Nagykanizsán a nagy hagyományokkal rendelkező III. Intersport Kanizsa Kupa pénzdíjas teremlabdarúgó torna. Ezen a néven harmadszor írták ki a kupát, korábban más-más néven hirdették meg e rangos tornát, melynek múltja az 1970-es évekre nyúlik vissza.
A szervezők a terem adta lehetőségek miatt a 36 jelentkező csapatból csak 24-nek fogadták el a nevezését, köztük – eddigi remek eredményeinkre való tekintettel – a DPSE Nagykanizsa néven szereplő csapatunkét is. Nagy megtiszteltetésként együttesünket a kiemeltek közé sorolták, ami annyit jelentett, hogy csapatunkhoz sorsoltak ellenfeleket.

A tornára a helyi csapatok mellett Lentiből, Zalaegerszegről, Pécsről és Budapestről is érkeztek résztvevők, sőt Horvátországból és Szlovéniából is érkeztek vendégek, így nemzetközivé vált az amúgy is elismert torna.
A pénteki és a szombati napon a selejtezőkre került sor, melyet csapatunk sikeresen vívott meg, meghálálva a szervezőknek a csapat kiemelését. Mindhárom mérkőzésünket magabiztos játékkal megnyertük.

Vasárnap került sor a kieséses szakaszra, illetve a döntőkre. Csapatunk a nyolc közé jutásért jó játékkal múlta felül helyi ellenfelét, majd ezt követően a négy közé kerülésért ugyancsak helybeli ellenféllel kerültünk szembe. Itt már sajnos nem állt mellénk a szerencse, izgalmas körülmények között 4-3 arányban kikaptunk több, korábbi NB I-es múlttal rendelkező játékossal felálló ellenfelünktől.

Ez az egyetlen vereség szertefoszlatta titkon remélt álmainkat, azt, hogy érmes helyezésért játszhassunk...
Csapatunk így is megérdemli a dicséretet, átalakulóban lévő együttesünk ismét bebizonyította, hogy továbbra is a helyi vonal élcsapatai közé tartozik.

A csapat tagjai voltak: Hovánszky Ákos, Mihályfalvi Balázs, Kalinics Gábor, Túróczi Mihály, Visnovics István, Dervalics György, Bársony Szabolcs, Cserfő Henrik, László Roland, Kuzma László.


                                Dervalics Attila
   
www.dpse.hu