[2013. december 28.] Labdarúgó torna, Gelse

Gyermekeinkért kupa Gelsén

2013. decemberének utolsó szombatján, 28-án immár tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a jótékonysági kispályás labdarúgó torna Gelsén. 

Gregor Zoltán, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a torna bevételével a Gelsén működő Gyermekeinkért Alapítványt támogatjuk. Az alapítvány célja a gelsei iskola és óvoda segítése.
A tornára nyolc csapat kapott meghívót, melyet minden csapat el is fogadott. Szlovéniából, pontosabban Gaberje településről is érkezett egy csapat, ezzel emelve nemzetközi rangúvá az eseményt.
A nyolc csapat két négyes csoportban kezdte el a küzdelmeket.
Hogy megadjuk az alaphangját a tornának, máris szlovén ellenfelünkkel kezdtünk, akik hasonló játékerőt képviseltek mint mi, így az eredmény nem is lehetett más mint igazságos döntetlen (2-2). Ezt követően a házigazdákat és egy másik ellenfelünket is magabiztos játékkal győztük le, így csoportelsőként kerültünk az elődöntőbe.
A döntőbe kerüléshez az ALU-CSAT csapatát kaptuk. Ezen a mérkőzésen is jó játékkal múltuk felül ellenfelünket (4-1), ezt követően került sor a döntőre, ahol megismétlődött a nyitótalálkozó, azaz újra szlovén ellenfelünkkel találtuk magunkat szemben.

A döntő igazán színvonalas és izgalmas mérkőzést hozott, azonban fejet kellett hajtanunk az ellenfelünk előtt, akik 3-2 arányban bizonyultak jobbnak nálunk.

A díjátadáson a második helyen kívül különdíjat is kaptunk. A torna gólkirálya csapatunkból került ki, - László Roland lőtte a legtöbb gólt. Rajta kívül nagyon sokat köszönhettünk kapusunknak, Hovánszky Ákosnak, aki ismét nagyszerűen védett az egész nap folyamán. A csapat többi tagja is remekül küzdött a nap folyamán, név szerint: Dervalics György, Kalinics Gábor, Mihályfalvi Balázs, Visnovics István, Hegedüs Miklós, Túróczi Mihály, Dervalics Attila.

Az év végi jól sikerült torna kellő alaphangot adott az előttünk álló januári két kispályás kupa felkészülésére, ahol szeretnénk ismét bebizonyítani, hogy a kisebb hullámvölgybe került csapatunk ismét elindul a felfelé vezető úton.

                                     Dervalics Attila