[2013.12.08] Mikulás túra, Pécs-Mandulás

Mecseken járt a Postás-Mikulás

2013. december 8-án a Mandulásban találkozhattak a Mikulással a pécsi és Pécs környéki postás, DPSE és szakszervezeti tagsággal rendelkező szülők és gyermekeik. Mi az hogy találkozhattak? Találkoztak is, apróságok és felnőtt kísérőik közel másfél százan! Végeláthatatlan sorokban kígyózott az erdei utakon a túrázó, Mikulást váró énekszótól hangos lelkes kis csapat. 

Mígnem – a gyerek sereg nagy örömére – az erdőből váratlanul előtoppant Mikulás is csatlakozott hozzájuk. Voltak akik zsákjának cipelésében, mások a rénszarvasok helyett a könnyebb haladásában segítették.  A tisztásra érve aztán minden gyerek körbe vehette a nagyszakállút, aki újabbnál újabb kvíz kérdésekkel mérte fel a bátrabban jelentkezők tudását. A helyesen válaszolókat szaloncukorral jutalmazta. A „Ki mit tud” végén az év során jól viselkedő gyerekeket (persze hol volt itt rossz gyerek?!) csomaggal jutalmazta. 

Információnk szerint idén virgács nem került kiosztásra. A rendezvény gitár kíséret melletti közös énekléssel zárult. A túrázásban megszomjazott és megéhezett résztvevőknek forró teát, kakaót, frissen sült fahéjas és kakaós kalácsot szolgáltunk fel, ami annyira finom és ízletes volt, hogy mind elfogyott.

 

Katreiner Zoltán
Felkerült 51 db fotó a képgalériába!