[2013.09.28] Nagyberényi Tájékozódási Túraverseny
             
Ködös, borongós őszi reggelre ébredtünk e napon, kicsit megijedtünk, hogy ilyen időjárási körülmények
között kell megrendeznünk a nagy hagyományokkal rendelkező ez évi tájékozódási versenyünket. 8 óra magasságában járt az idő, mikor a nagyberényi dombok mögül előbukkant a nap, és ez a ragyogó szép idő előjele volt már. A 9.30-ra hirdetett érkezési időpontra  minden nevezett csapat rendben megérkezett, és a vendégfogadó zsíros kenyér elfogyasztása után  rövid regisztráció, majd pár mondatos köszöntők, és a verseny lebonyolításával kapcsolatos tudnivalók  hangzottak el a  szervezők részéréről.
10 órakor indult a verseny, a 14 felnőtt és 1 gyerek csapat részvételével. A lőtéren kispuska, sportpisztoly és légpuska fegyvernemben mérték össze tudásukat a csapatok. A lőtér melletti területen többféle ügyességi feladat várta a versenyzőket: zsákban futás, patkódobás, százlábú és diótörő. A közepes nehézségűnek mondható kb. 4,5 km hosszú terepen további ügyességi és szellemi feladatok voltak a csapatokat számára, gránátdobás, kötélmászás, súlycipelés,  mocsárjárás és egy szakmai teszt.
Kb. 2 óra körül az utolsó csapat is célba ért, míg a kiértékelés megtörtént, addig a fáradt versenyzőinket egy light-os  rántott húsos szendviccsel láttuk vendégül. Az ebéd mellé egy kedves ismerősünk szolgáltatott
zenét, amely a hangulatot csak fokozta.
Az értékelés után került sor az eredményhirdetésre, melyet már minden csapat nagyon várt.
Nagyon szoros versenyben minimális pontkülönbségekkel az alábbi eredmény született:

        1.  SZEKSZÁRD   II.  497 PONT
        2.  NAGYKANIZSA     496 PONT
        3.  GYŐR II.              495 PONT

Az eredményhirdetés után a hangulat tovább fokozódott, majd öt óra körül a lőtér újra csendes lett,
 a csapatok egy kellemes nap után hazafelé indultak.


Ezúton megköszönöm a szervezésben és lebonyolításban  részt vett munkatársaim, valamint a lőtér személyzetének odaadó munkáját, a résztvevő csapatok lelkes versenyzését:
Nagykanizsa, Szekszárd 2 csapattal, Győr 4 csapattal, Zalaegerszeg 2 csapattal, Mohács, Siófok 4 csapattal valamint a „Csipet csapat „ !

Mi, szervezők úgy gondoljuk, hogy egy színvonalas versenyen vagyunk túl, melyet az elkövetkező években is szívesen megrendezünk, további érdekes feladatokkal.
                    
  Jövőre veletek ugyanitt….


Felkerült 120 fotó a képgalériába!