[2013.09.14] FUSS A RÁKGYÓGYÍTÁSÉRT 2013, Pécs
             
A Dunántúli Postás Sportegyesület idén 5. alkalommal szervezte meg Pécsett a Fuss a Rákgyógyításért karitatív futónapot. Az időjárás ezúttal is kegyeibe fogadta a rendezvényt, s annak résztvevőit, ugyanis – lehet azt mondani – ideális futó időben gyülekeztek egyre nagyobb számban a postások és nem postások, kicsi gyerekektől a nyugdíjasokig a Széchenyi téren, hogy támogassák ezt a nemes, most már hagyománnyá váló kezdeményezést.

A megnyitó előtti jó hangulatról a blus/rock stílusban játszó, volt „Babitsos” Loadstone együttes gondoskodott. Fél 11-kor a rendezvény moderátorai, a kitűnő párost alkotó Apáti Tóth Kata (a Magyar Posta Zrt. szóvivője) és Stenczer Béla (színművész, Pécsi Nemzeti Színház) szólította színpadra a hivatalos megnyitó szereplőit, sorrendben Molnár Róbertet, a Magyar Posta Zrt, vezérigazgató-helyettesét, Vári Attilát a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, volt kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, és Gőcze Péter professzort, a Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány kuratóriumának elnökét. A megnyitót követően Beck Zoli, a méltán népszerű 30Y együttes frontembere adott elő egy számot, - a Tőle már megszokott nagy sikerrel, majd  Stenczer művész úr segítőivel, Jakabos Zsuzsi úszóval, Hesz Dominika és Fülöp Hanna RG-tehetségekkel közös bemelegítésre hívta fel a nagyérdeműt. Zsu’-ról tudjuk, hogy most készül a 4. olimpiájára, négyszeres ifi EB-bajnok, 24 felnőtt EB érme van, világbajnoki és olimpiai 6. helyezések, valamint a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjének tulajdonosa. Hesz Dominika korosztályos magyar bajnok, junior válogatott, EB 9. helyezett, Fülöp Hanna pedig korosztályos magyar kupa 2. helyezett. Stenczer művész úr hangulatos felvezetésére a teret egyre jobban benépesítő résztvevők vidáman végezték a gyakorlatokat, míg fel nem tűnt – sokak nagy meglepetésére - a Király utca felöl érkező „bloku korasszo” szamba projekt, melynek tagjait bécsi, budapesti, zágrábi, újvidéki és szabadkai zenészek alkotják. A mozgás, a bemelegítés a továbbiakban már e nemzetközi együttes vérpezsdítő dobolására folyt. Dobpergés kísérte a visszaszámlálást is, majd Molnár Róbert vezérigazgató-helyettes pisztolylövése megadta a jelet a startra. Több mint kétezren vágtak neki – ki futva, ki kocogva, kényelmesen sétálva –  az alig 3 km-es, a történelmi belvárosban vezető pályának. Nem maradt sokáig üresen a tér, a profi futóknak egyszerű ujjgyakorlat volt ez a táv, de az amatőröknek sem jelentett gondot. Ismét a Loadstone következett, a Balogh Péter (ének), Marton László (gitár), Révész Péter (basszusgitár és Révész György (dob) felállású együttes nagy közönségsikert aratott. A rendezvény tombolasorsolással, majd a műsorvezetők és Molnár Róbert elköszönésével, köszönet nyilvánításával ért véget.

A futónapra összesen 2140 résztvevő regisztrált, így a tombola bevételekkel együtt a Dunántúli Postás SE
2 320 000 Ft-ot utalhatott át az Alapítvány egyszámlájára.

Köszönjük a színpadi szereplőknek a térítésmentes fellépést, Pécs MJ. Város Önkormányzatának, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-nek, a Tettye Forrásház Zrt.-nek, a PTE médiumainak és a Kanga Egyesületnek a támogatását.


DPSE elnöksége

Felkerült 388 fotó a képgalériába!