[2013.09.21] V. Kézbesítői Foci Kupa Döntő, Budapest

Helytálltak a nyugati csapatok

Ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Posta Biztosító Zrt. a Kézbesítői Foci Kupa kispályás labdarúgó tornát. A helyszín – akárcsak az elmúlt évben – a szép környezetben fekvő, családias légkörű-hangulatú Oxygen Buda Sportközpont volt.
Pandurics Anett elnök-vezérigazgató asszony köszöntő szavai után a területi selejtezőkből bejutott 16 férfi és 6 nő csapat kezdhette meg a küzdelmeket. A Nyugat-magyarországi TIG.-et Kaposvár, Szombathely KP, Balatonfüred, Nagykanizsa és Pécs 2 férficsapatok, valamint Szekszárd és Pécs 2 női csapatok képviselték. Az előzetes esélyeket latolgatva tudtuk, hogy a tavalyi szereplést nagyon nehéz lesz megismételni, túlszárnyalni pedig szinte lehetetlen. Akkor egy első és második, valamint egy negyedik helyezést értünk el a férfi mezőnyben, míg a nőiben is jutott egy bronzérem. Plusz a legjobb női kapus cím is Pécsre került.

Sajnos lányainknak ezúttal nem jutott dobogós helyezés. Közelebb a szekszárdiak voltak hozzá, de végül is büntető rúgásokkal alul maradtak a Pink Angels csapata ellen. A pécsi lányoknak az egy döntetlen és egy vereség csak a 3. helyezéshez volt elegendő csoportjukban. A női tornát a mezőnyből kiemelkedő Szigeti 6Tyúk csapata nyerte.

A férfiaknál a „B” és a „D” csoportban volt a legkiegyenlítettebb a mezőny. Az előbbiben 3 csapat is egyaránt 5-5 pontot szerzett, így csak a gólkülönbség döntött a 8-ba kerülésről. Ebben Balatonfüred volt a legjobb, így tovább folytathatták a negyeddöntővel. Kaposvárnak sajnos nem kellett számolgatnia, a csoport 4. helye csont (és győzelem) nélkül az Övék volt, így kiestek. Hasonló volt a helyzet a „D” csoportban is, itt a 3 hatpontos csapat között Pécs, Gömör, Szombathely sorrend alakult ki. Ez a pécsiek továbbjutását, míg sajnos Szombathely KP. búcsúját jelentette.

Az „A” csoportban Nagykanizsa csapata mindhárom csoportbeli ellenfelét legyőzte, hibátlan mutatóval került a negyeddöntőbe.

A legjobb nyolc között tehát még 3 csapatunk volt érdekelt. A továbbiakban Nagykanizsa sajnos – óriási csatában – 4-3-ra alul maradt Gömör ellen, Balatonfüred 1-0-ra verte Újbudát, Pécs 2 pedig 2-2 után büntetőkkel 3-2-re a Rohamcsigákat. Két külön ágon vívta elődöntőjét a még állva maradt Pécs 2 és Balatonfüred, joggal reménykedtünk hát, hogy a döntőben is érdekeltek leszünk. Igaz, Füred esetében ezek a remények már erősen visszafogottak voltak, hisz’ 2 sérülés miatt már csak 4 mezőnyjátékossal tudtak kiállni...Vereség is lett a vége Gömör ellen, mint ahogyan a pécsiek meccsének is Szolnok ellen (2-3). Így maradt a „házi meccs” a bronzért, amit meglepetésre a megfogyatkozott létszámú Balatonfüred nyert a 2-2 utáni büntető rúgásokkal. A torna végső győztese Szolnok csapata lett. Az eredményhirdetésnél aztán a fürediek bronzérmén kívül annak is örülhettünk, hogy a torna legjobb kapusának – teljesen megérdemelten – Kasza Viktort (Balatonfüred) választották, míg a gólkirály László Roland (Nagykanizsa) lett. (A női gólkirály Lőrincz Terézia /Szigeti 6Tyúk/ a legjobb női kapus Bökiné Sipos Katalin /Amazonok/).

A focipályákon kívül a felállított kondérok mellett is összecsaptak a felek. Első ízben kísérte a tornát főzőverseny is, területi igazgatóságonként 2-2 csapattal. Nyugatot a pécsiek (Rácz Krisztina, Soós Szilvia, Traubert Edit és két gyerkőc, Molnár Tamara és Fisli Nikolett) Tenkes gulyásukkal, valamint a nagykanizsaiak (Dervalics György, Hartai László, Godinek Péter és Müller József) Kanálállító babgulyásukkal képviselték.

Bár a Sági Szilárd (ismert TV-s személyiség), Pandurics Anett, Ákoshegyi Katalin, Szóráth Attila, Rácz Tamásné, Ágoston László és Gulyás Ernő alkotta zsűri csapatainkat végül is nem juttatta dobogóra, szakácsaink főztjükkel nem égtek meg, nem is sültek fel, - igazán jól teljesítettek.

A nap zárásaként Pandurics Anett elnök-vezérigazgató asszony és Sági Szilárd adták át a díjakat a focitorna és főzőverseny győztes csapatainak, egyéni játékosainak.   
   
Pesti László                       


Felkerült 113 db fotó a képgalériába!

A Magyar Posta Biztosító Zrt. szervezte Kézbesítői Foci Kupa döntőjének – Budapest, 2013. szeptember 21. -  hivatalos
végeredménye:

Férfi döntő

1.    Szolnok
2.    Ózd-Putnok (Gömör)
3.    Balatonfüred

Női döntő:

1.    Szigeti 6 Tyúk
2.    Amazonok (Nyíregyháza)
3.    Pink Angels (Sashalom)

Főzőverseny:

1.    Nyíregyháza 1. (Szabolcsi töltött káposzta)
2.    Szolnok 2. (Szolnoki májas gulyás)
3.    Pestszentlőrinc 1. (Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban juhtúrós sztrapacskával)

Férfi gólkirály:  László Roland (Nagykanizsa)
Női gólkirály:  Lőrincz Terézia (Szigeti 6 tyúk)
Legjobb férfi kapus: Kasza Viktor (Balatonfüred)
Legjobb női kapus: Bökiné Sipos Katalin (Amazonok)