Dárdai kirándulás


Egy remek nap horvát barátainkkal…

Idén augusztusban horvát postás barátaink meghívtak bennünket egy közös sportos napra. Pécsről busszal vágtunk neki a nagy kalandnak. Szokásunkhoz híven már induláskor jó volt hangulat, így az is megesett, hogy egyik társunkat útközben elfelejtettük felvenni, de hála a csapatszellemnek, még időben visszafordultunk érte. A határon szerencsére mindenkit átengedtek, így onnan egy röpke félórás utazással Dárdára értünk, ahol már vártak minket a sporttelepen. 

Kellemes környezet tárult elénk, foci-, kosár- és röplabdapályák, no meg egy horgásztó, egyik felén homokos vízparttal. Házigazdáink, Erika és Márió nagy szeretettel és lelkesedéssel fogadtak bennünket. Az ismerkedés közös reggelivel kezdődött, olyan helyi specialitásokat kóstolva, mint sült húsok – köztük a kihagyhatatlan csevap – és füves pálinka. Ezt követően tovább utaztunk Eszékre, ahol a város múltjából és jelenéből kaptunk ízelítőt. Hosszú séta után megpihentünk egy, a Dráva parton ringatózó hajó-étteremben, majd visszatértünk Dárdára. Addigra már a horvát postások is megérkeztek, mindenki átöltözött, bemelegített és elkezdődtek a mérkőzések is.  A fiaink jól fociztak, de mi, röplabdás lányok sem voltunk rosszak annak ellenére, hogy először játszottunk egy csapatban, sőt páran még a röplabdával is most először találkoztak. Ha picit tovább tartott volna a meccs,  „talán” meg is nyertük volna a tornát... E közben már bográcsban készül a rendkívül ízletes pörkölt, amit élő zene kíséretében jóízűen hamar el is fogyasztottunk. A vacsora folyamán a hangulat már olyannyira megemelkedett, hogy többen táncra is perdültek. Sajnos kora este eljött a búcsú ideje és elindultunk hazafelé.

Ez a közös sportnap nagyon klassz volt, mindenki kivétel nélkül jól érezte magát. Vendéglátóink igazán kitettek magukért, amit ezúton is szívből köszönünk! Reméljük hamarosan mi is viszonozhatjuk a vendégszeretetüket, és mielőbb újra találkozhatunk velük itt Magyarországon.

Herczeg Judit
              
Felkerült 17 db fotó a képgalériába!