[2013.08.09-08.11.] Kenutúra, Fadd-Dombori


Kenutúra Fadd-Dombori környékén

Idén immár 5. alkalommal került meghirdetésre – ezúttal augusztus 9 - 11-én – egy többnapos kenutúra a Dunán a Dunántúli Postás SE szervezésében és támogatásával.
Mindjárt az elején kijelenthető: néhány sajnálatos váratlan esemény miatti visszamondás ellenére is sikeres 3 napon vagyunk túl!
A csapatban voltak akik már több túrán is részt vettek, de voltak olyanok is, akik először jelentkeztek és most ismerkedtek ezzel a sportággal. Köztük – nagy örömünkre –  családok is gyerekekkel, hogy az utánpótlás is biztosítva legyen.
A nagy kánikula az első nap még javában tombolt, ezért az út alatt fürdőzést is beiktattunk. A másnapi időjárás változás kellemetlen szél jelentkezésében nyilvánult meg, ezért néhány szakaszon keményen kellett húzni a lapátot, hogy haladni is tudjunk. Közben jó néhány fajta vízimadarat is láthattunk, így szürke gémet, vadkacsát, hattyút, bakcsót, szárcsát.
Este a csapat tagjai közösen készítették el a vacsorát, kinevezett főszakács folyamatos felügyelete és irányítása mellett. Elmondhatom, hogy nagyon finomra sikeredett!
Az első kétnapi evezést a holtágakon tartottuk, vasárnap már a Nagy-Dunát is beiktattuk az útvonalak közé. Szép időben, Faddról indultunk. A part mentén üdülőházak és kavicsos, homokos partszakaszok váltották egymást. A napi fürdésre az egyik ilyen homokkal borított partszakasznál álltunk meg. Kiszállva tapasztaltuk meg, hogy a természet is kialakította a maga ellen áramoltató medencéjét, ugyanis hiába úsztunk, a sodrás miatt haladni nem tudtunk. A Dunáról a Sió csatornára kanyarodtunk be és a zsilipnél ért véget az utunk.
Sajnos a három nap a gyönyörű természetben és a jó társaságban gyorsan elillant, de a számos látnivaló nyújtotta élmények gazdagsága tartósan belénk ivódott.

Bősze Csaba
Sopron sportkörzet vezetőjeFeltöltésre 9 db fotó a képgalériába!