[2013.07.06.] Orfűi Vízi Sportnap

Orfűi postás vizes sportnap

2013. július 6-án harmadik alkalommal került megrendezésre az orfűi aquapark területén  Baranya- , Somogy-, Tolna- és Fejér megye postásainak, a postások családtagjainak sportnapja. Persze nemcsak a felsorolt megyékből érkezőket láttuk szívesen, nagyon örültünk a balatonfüredi, a Zala megyei és a Horvátországból érkező kollégáknak is.
A résztvevők száma évről évre közelít az ezer főhöz, elismerve a sikeres helyszín választást, a sportnap nívós lebonyolítását.
Az időjárás kedvező volt a program lebonyolításához, a kezdeti sötét vándor felhők gyorsan elillantak az égről, teret engedve a napsugaraknak, hogy kellemes, napos időt varázsolhassanak mindenki számára.
A programokat Pesti László, a Dunántúli Postás Sportegyesület elnöke, valamint Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke nyitották meg. A horvát szakszervezeti küldöttség részéről Marió Vrček regionális szakszervezeti vezető mondott köszöntő szavakat.
Dulánszky Jenő, Baranya megye sportkörzet vezetője a technikai tudnivalókat ismertette, majd kezdődhettek a játékok, versenyek. A résztvevők apraja-nagyja saját elképzeléseinek is teret engedve talált elfoglaltságot.
A foci- és röplabda torna már hagyománynak számít ezen a sportnapon. A jó hangulatú focimeccseket követően Szigetvár csapata állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, maga mögé parancsolva Szekszárd és Siklós csapatát.
A röplabda tornát remek teljesítménnyel Kaposvár 1 csapata nyerte. Második a Székesfehérvár PFÜ, harmadik pedig Kaposvár 2 csapata lett.
Nagy érdeklődés kísérte a vízi váltóversenyek látványos lebonyolítását. Több család, kisebbek és nagyobbacskák jelentkeztek ezekre a versenyszámokra. A nézők is önfeledten szurkoltak a résztvevőknek, hogy minél jobb teljesítményre sarkallják a vetélkedőket. A bátrabbak egyénileg versenyezhettek, hogy ki csúszik le gyorsabban a csúszdán. A résztvevőknek csokoládé járt.
A szárazföldi versenyek is számos résztvevőt vonzottak, nagy beleéléssel folytak a versenyszámok kicsik és felnőttek körében egyaránt.
A versenyzőknek, elsősorban a gyerekeknek sportszelettel köszöntük meg az eredményes részvételt, az első-három helyezett csapatokat azonban érmekkel is jutalmaztuk.
A délután folyamán bárki, aki még nem fáradt el, pergő zenére mozoghatott egy pezsdítő, dinamikus zumbán.
Azok, akik pihenni, fürdeni vagy csak barnulni vágytak, zenei aláfestéssel ezt is megtehették.
A napot eredményhirdetés zárta.
Csodálatos környezet, kitűnő pályák, gyönyörű napsütés, mindez együtt remek hangulatot eredményezett.
A közel ezer résztvevő kellemes fáradtsággal és szép barnán vagy kicsit megpirultan indulhatott haza.

Bódog Erika

Felkerült 102 fotó a képgalériába!