[2013.06.15.] TELEKOM-HETI VÁLASZ TOP BUSINESS CUP 2013.


Telkiben második alkalommal vett részt június 15-én a  TOP BUSINESS CUP rangos kispályás labdarúgó tornán a Pécs 2-es csapatunk Magyar Posta Zrt. Dunántúl néven.

Tudtuk, hogy a tavalyi remek szereplésünket nagyon nehéz lesz megismételni (esetleg túlszárnyalni), hisz’ akkor veretlenül, csoportelsőként jutottunk a döntőbe, ahol újbóli csoportelsőként meneteltünk tovább, végül az 5. helyen kötöttünk ki.

A torna idei elnevezéséből már feltételezhettük, hogy a Telekom csapata kiváló játékerőt képviselhet. Ezt saját bőrünkön meg is tapasztalhattuk, első csoportmeccsünket ugyanis velük játszottuk. A 0-0-ás döntetlennel - úgy tűnt – mindkét csapat elégedett /egy árnyalattal ennek az x-nek a telekomosok örülhettek jobban/. Akkor még úgy gondoltuk, hogy e két csapat osztózik a csoport első két helyezésén. Aztán nem egészen így történt...A győri Laguna simán verte (5-0) a Bp. Airport-ot, a Telekom meg még simábban (9-1) az Edilkamint. Aztán mi megszenvedtünk az Airport ellen, de – ha nehezen is – hoztuk a meccset 2-0-ra. A Laguna az Edilkamint is megszórta (10-2), s a Telekom is begyűjtötte az Airport ellen a „kötelezőt” (2-0). S ezt követően kaptuk mi az első pofont: az addig két győzelemmel álló Laguna ellenünk sem állt meg, - 3-0 lett oda. A mutatott játékban nem látszott különbség a két csapat között, a focit viszont - tudjuk -  gólra játsszák. Még ebből sem lett volna baj, hisz’ a találkozó 3 góljából 2-öt mi lőttünk – csak éppen saját kapunkba... Öt  vesztett ponttal ekkor úgy látszott, minden elúszott... Következett az addig nyeretlen két csapat mérkőzése, az Airport – Edilkamin összecsapás, melyen az előbbiek rossz sorozata szakadt meg (3-0). A Laguna lendületét a Telekom sem tudta megtörni (2-0), így a győriek 4 győzelemmel csoportelsők lettek.

A csoport utolsó mérkőzése előtt érdekes helyzet alakult ki. Ha nyerünk az Edilkamin ellen, pontszámban beérjük (7) a 2. helyen álló Telekomot, s akkor a gólkülönbség, s annak egyezősége esetén a több rúgott gól dönt. A Telekom gólkülönbsége ekkor +8 volt, a mi csapatunké -1. A biztos 2. helyhez tehát legalább 10 góllal kellett nyernünk.

Ha azt nézzük, hogy ehhez a 2x10 perces meccsen átlagban 2 percenként kell gólt lőni és nem kapni, nem voltak túl jó kilátásaink. Viszont ha meg azt nézzük, hogy ellenfelünk az első három fordulóban 9-10-3 gólt kapott, nem tűnt reménytelennek a vállalkozás.

Az első gólt viszonylag gyorsan megszereztük, erre hidegzuhanyként érkezett az egyenlítés. Abban a pillanatban úgy éreztük, itt végleg elment a hajó... Aztán elkezdtük számolatlanul rúgni a gólokat, az ellenfél a legcsekélyebb ellenállásra sem volt képes. Nem is álltunk meg 15 előtt (15-1), így a 2. helyen csapatunk végzett. (Azért valljuk be sportszerűen: a Telekom kiesése ilyen formában sajnálatos volt, ebben a helyzetben  - valószínűleg - Ők is el tudták volna érni a „kellő számú” számú találatot... Hogy így alakult, nem a mi szégyenünk!)

Így még kapott egy esélyt csapatunk, hogy a pótselejtezőn kivívja a döntőbe kerülést. Ezzel a lehetőséggel azonban nem tudtunk élni. Mi fociztunk, az ellenfél meg rúgta a gólokat. A 2. percben már 2-0 volt oda, s ez a hátrány túl soknak bizonyult. A vége 0-4 lett.

Emelt fővel, de kissé csalódottan jöttünk haza, nem sikerült kitűzött célunkat  - a döntőbe kerülést -  elérni.

A Magyar Posta Zrt.-t képviselő másik postás csapatunk, a Magyar Posta Zrt., Kelet-Magyarország szereplését nagyobb siker kísérte. A makóiakra épülő, vásárhelyiekkel megerősített csapatuk veretlenül, 4 győzelemmel jutott a június 22-i döntőbe. A csapat ott is remekült helyt állt, s ha csak hajszálon is múlt, de sajnos ott már a csoportból nem sikerült a továbblépés.

Teljesítményükhöz így is szívből gratulálunk!
 

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a rangos tornán, s bízunk benne, hogy jövőre is ott lesznek csapataink ezen a focigálán.


Pesti László
 

Felkerült 28 db fotó a képgalériába!