[2013.03.30] Nyuszi-várás Pécsett

Húsvéti Nyuszi-várás a Zsolnay negyedben

2013. március 30-án reggel 10 órakor találkoztunk postás munkatársainkkal és családtagjaikkal a Zsolnay negyed Inkubátorházában  Húsvéti Nyuszivárásra.

A Nyuszi nem hozott tavaszias, madarak hangjától hangos szombati napot számunkra. Sajnos az eső erre a programdús délelőttre is vendégünk maradt.

A helyszínül szolgáló termet kíváncsi tekintetű, csicsergő hangú aprócska, nagyobbacska gyerekek hada töltötte be.

A szülőknek is kellemes élményt nyújtottak a kislányok, kisfiúk nyuszis dalai, versei. Jutalmul kinder tojások, csokoládék, cukorkák szolgáltak ajándékként  a megérdemelt produkciókért. Kedves kis kölyök nyuszikat is simogathattak a gyerekek kedvükre.

Mosonyi Évi tojásfestő segítségével megismerkedhettünk a tojásfestés rejtelmeivel, szépségeivel. Előkerültek a szépen kifújt tojások, az irókák, a festéshez nélkülözhetetlen viasz, piros festék.

Élmény volt minden résztvevő számára kipróbálni húsvét ünnepünk egyik fontos kellékének, a tojásnak a díszítését. Ügyes kezek, szorgalmas ujjacskák pingálták a szebbnél szebb tojásokat. Miután elkészültek, mindenki az általa elkészített művet hazavihette.

A lázas munkálkodást időnként Jenő szervezte játékos, sportos, ügyességi vetélkedők szakították meg, melyek révén a gyerekeknek lehetőségük volt csoki készletük további gyarapítására.

Köszönjük a szervezőknek a részvételi lehetőséget, Évinek a segítséget, a résztvevő, mosolygós csemetéknek az aktív részvételt.

Bízunk benne, hogy jövőre már a természetben, ragyogó napsütésben fog várni Bennünket a Húsvéti Nyuszi!

 

Bódog Erika

Felkerült 19 fotó a képgalériába.