[2013.03.09 és 03.16] A Soproni Messzelátók túrák jegyében...

A Soproni Természetjáró Szakosztály életéből

 A Soproni Messzelátók túrák jegyében...

2013.03.09-én a Hotel Lövér – Dalos-hegyi páholy – Károly-kilátó – Sörház-dombi kilátó volt a célpont.

22 szakosztálytag és 2 vendég kíséretében indultunk útnak.

Az előző hideg napok után kíváncsian vártuk, hogy hányan is jönnek el a túránkra. Az időjárás kedvezett, szélcsendes, napos tavaszi időn köszöntött ránk, mikor  a Lővér szálló előtt gyülekeztünk. Itt Erzsi a Szakosztály nevében egy kis csokoládéval köszöntötte nőket, de Zsolt sem feledkezett meg a nőnapról, egy kis emléklapot készített egy szál rózsával, amit Emike színezett, és egy kedves verssel köszöntötte a női túratársainkat. Jóleső érzés volt, ebben a rohanó világban!

Utunk során megemlékeztünk Hatvan Ferenc turistaházról, Altdörfer Viktor emlékműről, Daloskőről, a TV-torony üzemeltetéséről, Károly-magaslat építésének történetéről. A kellemes túrával egybekötött tájékoztatókhoz a túravezetőnk alaposan felkészült.  Jó volt látni, hogy mennyi történelmi emlék van az erdeinkben. Köszönjük Horváth Zsoltnak.

 
2013.03.16-án
a  Nagytómalom - Kecskehegyi kilátó Nagytómalom – Kistómalom – Nemeskúti vadászház – Pinty tető - Nemeskúti úton Sopron volt az úti cél.

26 szakosztálytag és 8 vendég kíséretében indultunk útnak.

Az előző napokban lezajlott tomboló, jeges szélvihar már-már előrevetítette a Kilátó túra sikertelenségének lehetőségét. Mára, bár csikorgóan hideg, mínusz 5 fok volt, de szélcsend és kicsit változó felhőzet mellett ragyogó, kristálytiszta napsütés volt, ami végig kitartott. A Tómalom hártyásan befagyva, a naptól védett helyeken hófoltok találhatók, de felette sárgállik és már-már virágba borul a som virága. A leánykökörcsin mezőn kidugták fejüket a kis virágok, - tudtunk egy kicsit fényképezni. A virágmező melletti úton eldobált szemét, ami lehangoló látvány. A békák tavaszi vándorlása még nem kezdődött el.   

 
Minkét túránkon jókedvű és vidám volt a társaság, remélem még sok ilyenben lesz részünk!

 
Szántóné Vörzsönits Erzsébet

Feltöltésre került 4 fotó a képgalériába!