[2013.02.26-03.03] Gerlitzeni síelés

Gerlitzenben síeltek a pécsi postások

Az idei évben másodszor került megszervezésre a Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola tanárainak-diákjainak és a Dunántúli Postás Sportegyesület baranyai sportkörzete tagjainak közös sítúrája.  Az ausztriai Gerlitzen 5 napos sítáborában,  Karinthia egyik legszebb síparadicsomában február 26-tól március 3-ig összesen 57-en vettünk részt ezen a csodálatos programon.

A résztvevők között voltak olyanok, akik először próbálták ki a síelés örömeit, de voltak „profik” is, akik már ügyesen siklottak a különböző nehézségű pályákon.

26-án reggel az esőben történő bepakolást követően indultunk a pécsi Laterum szálloda elől autóbusszal a nagy kalandra.

Délután fél ötre értünk Ossiach-ba, a szállásunk helyszínére. A kipakolás, bejelentkezés után elfoglaltuk az apartmanokat.

Másnap reggel mindenki izgatottan helyezte be a busz rakodóterületére az érkezés után átvett bakancsokat, síléceket, síbotokat. A kipakoláshoz csatárláncot alkottunk, hogy minél hatékonyabban, időt kímélve jussunk a felszerelésekhez.

A síoktatást Dulánszky Jenő módszeresen, ügyesen abszolválta a kezdők számára a kékkel jelölt „lankás” pályán.

Az öt együtt töltött napból két napunk verőfényes volt, amikor nagyon kellemesen, a pályákat jól belátva tudtunk síelni, snowboardozni. Három napon át viszont sűrű, tejszerű köd borította a pályákat, így nehezebb volt a tájékozódás. A csúcsra (1911m magasság) csak a legbátrabbak merészkedtek fel és siklottak le a völgybe.

A félpanziós ellátással meg voltunk elégedve, svédasztalról válogattuk össze a reggelit és vacsorát.

Síelés után az ottani boltokból némi aprósággal tértünk vissza a szállásra. Esténként pihenhettünk a szaunákban, medencében, pihenő ágyakon. Előkerültek a társasjátékok, kártyák. Kellemesen, vidám, mosolygós beszélgetésekkel töltöttük el az esti órákat is.

Az utolsó napon, vasárnap a gyakorló piros pályán valamennyi kezdő síelő Dulánszky Jenő síoktató vezetésével látványos síelést mutatott be a többi utitárs megörvendeztetésére.

Elmondhatjuk, hogy valamennyi résztvevő megtanult síelni, a kezdők is nagyon ügyesen, sikerélményt elkönyvelve tudtak teljesíteni.

A szervezőknek megköszöntük a szervező munkát, a busz sofőrnek a készséges, segítőkész közreműködést, biztonságos hazaérkezést.

Minden résztvevő kellőképpen kipihenhette magát, élvezve a friss levegőt, a csodaszép tájat, a puha, fehér hótakarót, nem utolsósorban a síelés okozta örömöket.

A sikerre való tekintettel terveink szerint jövőre újra megszervezzük az ausztriai sítábort, reméljük mások örömére is!

Bódog Erika

Feltöltésre került 32 fotó a képgalériába!