www.dpse.hu[2012. 07. 13]"Együtt mozog a család!"

Az "Együtt mozog a család!" elnevezésű sportnap 2012-ben immár ötödik alkalommal június 30-án került megrendezésre. A buszok folyamatosan érkeztek a Zánkai Ifjúsági és Gyermek Centrum parkolójába. Az idő kedvezett a rendezvénynek, hétágra sütött a nap, nagyon jó volt a Balaton vízhőmérséklete. Voltak, akik érkezés után egyből a hűs habok között kerestek enyhülést a meleg ellen.
A tízkor tartott rövid megnyitóra már mindenki megérkezett. Ezután kezdetét vehették a strand területén a vidám sportos és játékos vetélkedők. Homokos strandfoci, amit nemcsak a férfiak, ill. fiúk játszottak, hanem néhány bátor hölgy is beállt, sőt volt egy csak hölgyekből álló csapat is. Strandröplabdában, lábteniszben is megmérkőzhettek a csapatok. Felnőtt kategóriában tenisztudásukat mérték össze a résztvevők.
A Balaton mellett a vízi sportok sem maradhattak el. Egyénileg versenyezhettek a bátor jelentkezők, hogy ki csúszik le gyorsabban a csúszdán, illetve csapatban ki gyorsabb vízi biciklivel, vagy a vízi váltó versenyen. A délután folyamán bárki, aki még nem fáradt el, pergő zenére mozoghatott egy pezsdítő, dinamikus vízi aerobikon.
Azok számára, akik pihenni, fürdeni vagy csak barnulni vágytak, zenei aláfestéssel ezt is megtehették. A zenei változatosságot idén is a postás érdekeltségű "Csendtörők" együttese szolgáltatta.
A kicsik sem unatkoztak, hiszen a pancsoláson kívül légvár és lufi bohóc szórakoztatta őket.
Közkedvelt volt a sétahajókázás.
Jól sikerült az ebédre kapott gulyás is.
Végül a napot eredményhirdetés zárta. A sportos vetélkedők győztesei oklevelet és érmét kaptak. A sportkörzetek közötti pontverseny dobogósai serleget vihettek magukkal.
Szép volt ez a nap, amit a gyerekek részére – ha már egyszer szerencsére nem volt igazi égi vizes áldás - "csoki eső" zárt le.
Csodálatos környezet, kitűnő pályák, gyönyörű napsütés, a BALATON, mindez együtt remek hangulatot eredményezett. A közel ezer résztvevő kellemes fáradtsággal és szép barnán vagy kicsit megpirultan indulhatott haza.

[ eredmények ]

Bőszéné Linzer Adrienn


www.dpse.hu
www.dpse.hu
www.dpse.hu

www.dpse.hu
www.dpse.hu
www.dpse.hu

www.dpse.hu
www.dpse.hu
www.dpse.hu

www.dpse.hu
www.dpse.hu
www.dpse.hu