www.dpse.hu[2012. 06. 21] Megyei sportnap Tatabányán

Már korábban is próbálkoztunk, terveztük, de nem jött össze. Most nagy-nagy szervezés, készülődés előzte meg, hogy minél jobb legyen.
A meghirdetés szerint 2012. június 9-én került sor Tatabányán a DPSE I. Komárom- Esztergom megyei sportnapjára. A rendezvényt a helyi POFÜSZ is támogatta.
Lassan gyülekeztek a résztvevők. Megtörtént a megnyitó.
Az előzetes jelentkezés kisszámú volt. Ennek megfelelően egy kicsit át kellett alakítani a lebonyolítást. A főzőversenyből csak a főzés volt meg, a verseny elmaradt.
Aztán jöttek a sportversenyek. Ezeket a helyszín adta lehetőségeket figyelembe véve alakítottuk ki. Így volt családi foci, lengőteke, asztalitenisz, gyermek sorversenyek, darts. Pozitív volt, hogy a sportversenyekbe a helyszínen többen is bekapcsolódtak.
Közben egy kis zavaró körülmény is jelentkezett, néha szemerkélt az eső, de a sport azért folyt.
Majd megérkezett a gyermekek örömére az ugráló vár és a lufi bohóc.
A versenyek zajlottak, ment az ádáz küzdelem gyermekek és szülők, családok között, e közben főtt a babgulyás, terjedt az illata.
www.dpse.huSzínesítette a napot a helyi kutyaiskola színvonalas, érdekes, látványos - postás érdekeltségű - bemutatója. Csak egy-egy eldurrant lufi zavarta meg néha a kutyákat. Megtudtuk, hogyan kell kezelni a kutyákat, hogy ne ugassa, ne bántsa a postásokat.
Hangolt a zenekar is. A tagok között postások és volt postások is voltak. Nagyon jó kis műsort adtak elő. Megtalálták az összhangot, jó egyveleget állítottak össze. Többen velük együtt énekeltek.
Következett a várva várt eredményhirdetés. A jól szerepeltek oklevél és érem, illetve csoki, cukorka díjazásban részesültek. Nagyon örültek a győztesek, de a többiek is jól érezték magukat.
Ahogy a felhívásban is szerepelt egy hangulatos "Sportos családi nap!" volt.
Jól sikerült a postás főszakács jóvoltából a főzés is, hiszen a kaja is elfogyott.
Többek által megfogalmazódott, hogy érdemes volt ezen a sportnapon részt venni és meghozta azok kedvét is, akik még nem tagjai az SE-nek, hogy belépjenek,.7 új jelentkezés történt. Rájöttek, hogy nem is lehet rossz egy ilyen közösség tagjának lenni.
A jövőre vonatkozóan pedig reméljük azt, hogy legközelebb már többen vesznek részt.
Jó volt a helyszín (egy kemping), jó volt a családok, egyéni résztvevők hangulata, jó volt a kikapcsolódás, megvolt a feltöltődés.

Szűcsné Takács Melinda
DPSE Komárom – Esztergom megyei sportkörzet vezető

[ nevezések ]

[ képgaléria megnyitása..]