www.dpse.hu[2012. 06. 04] Horvátországban sportoltunk!

Az idei évben mi, soproniak is pályáztunk a horvátországi Vinkovciban zajló "Robert Bajtal" emléktornán való részvétel lehetőségére. Izgalommal vártuk a döntést, hogy ki vehet részt, majd megérkezett a számunkra kedvező hír, hogy mi utazhatunk a férfi focicsapatunkkal és a női röplabdacsapatunkkal 2012. május 25-27-én.
Edzéseken vettünk részt, készültünk az utazásra.
Majd eljött a várva várt nap és nekiindultunk az útnak, mely már szintén nagyon jó hangulatban telt, hiszen az otthonról hozott hazai megadta az alapot.
A kora délutáni órákban megérkeztünk Vinkovciba, a szálláshelyünkre, ahol egyből a horvát vendégszeretetnek lehettünk részesei, hisz egy állófogadáson vehettünk részt. Rövid szieszta után nagyon finom vacsorát kaptunk, kellemes horvát zenével.
Másnap reggel 08.30-kor az emléktorna megnyitója következett Robert Bajtal postás kollégára emlékezve, majd 09.00 órakor kezdetét vették a mérkőzések.
A fiúk becsülettel, sportszerűen küzdöttek, de sajnos a nehéz csoportjukból nem sikerült a továbbjutás lehetőségét kivívni. Majd következtünk mi, lányok a röplabda csapatunkkal büszkén feszítve a nagyon szép DPSE mezekben.
Jól küzdöttünk és nagy örömünkre a második helyezést értük el, ezt nagyban köszönhetjük a Veszprémből érkező és a röplabdában jártas kolléganőnek, aki az esti díjkiosztó gálán a legjobb röplabdázó különdíjat is elhozhatta.
A mérkőzések lezajlása és rövid pihenés után megismerkedhettünk Vinkovci város történelmével a helyi múzeumban.
Este 20.30-kor kezdetét vette a díjkiosztó gála, ahol mi lányok büszkén vehettük át a második helyezésért járó kupát, valamint a Veszprémből érkező Steiger Brigitta a legjobb röplabdázónak járó különdíjat kapta meg.
A díjkiosztó gála után kezdetét vette a vacsora és a horvátokkal való közös ünneplés, akik példát mutattak a hangulatteremtésről, az együvé tartozásról.
Másnap reggeli után látogatást tettünk Vukovár városában, ahol megtekintettük a
90-es évek elején Horvátországban zajló szörnyű háború pusztításait - a mementóként meghagyott víztornyot -, és egyéb emlékhelyeit, többek között a temetőt is, majd rövid látogatást tettünk Eszék városában.
Indulásunk előtt egy nagyon finom és bőséges ebédet kaptunk útravalónak, majd haza indultunk. A hazafelé vezető utunk is nagyon kellemesen telt, a hétvégi élmények felidézésével.
Köszönet mindenkinek, akik ezt a lehetőséget megadták számunkra.
Ez a hétvége nagyon sokat adott nekünk, hisz új barátokra leltünk, és ami a legfontosabb, hogy a dolgos hétköznapokból kikapcsolódva sportolhattunk, önfeledt szórakozáson vehettünk részt.
Amit a sporttársaim nevében kijelenthetek, hogy nem feledünk el soha.

Bőszéné Linzer Adrienn
Sopron sportkörzet vezető

www.dpse.hu

[ képgaléria ]