[2012. 06. 04] Sárkányhajó Bajnokság Nagykanizsán
2012. Június 2-3.

Immár negyedik alkalommal került megrendezésre városunkban a töretlen népszerűségnek örvendő Sárkányhajó Bajnokság. Csapatunk, a Dunántúli Postás SE által támogatott Levélbombák újra a céges futamokra nevezett be, melyre nemcsak Nagykanizsáról és a megyéből, hanem Balatonfüredről, Paksról, Tatáról és Győrből is érkeztek cégek csapatai. A versenytáv idén is 350 m volt, ami első hallomásra nem tűnik nehéznek, azonban ez megtévesztő!
A szombati előfutamok során nem kellett eveznünk, az eddigi eredményeink miatt "felmentést" kaptunk erről a napról, így teljes létszámban tudtunk Keszthelyen is részt venni a kilenc megyés sportnapon!
Vasárnap reggel viszont már az első futamba kaptunk besorolást, melynek tétje a döntőbe jutás volt. A csapatokat ezen a napon próbára tette a nagyon erős szembeszél! Kissé fáradt csapatunk nem a legjobb formáját mutatta, ezért a paksi és a győri csapat előtt fejet kellett hajtanunk, így csak a „B” döntőbe tudtuk kvalifikálni magunkat. Itt azonban már nem volt pardon és mind az öt vetélytársunkat magunk mögé utasítottuk elég meggyőző teljesítménnyel! A szembeszél ellenére elért 2.00.00 perces időeredményünk nagyon jónak volt mondható, mivel az "A" döntő résztvevői közül is csak négy csapat ért el jobb időeredményt!
Végül a "B" döntős győzelmünk a hetedik helyet jelentette számunkra a 23 csapat közül, ezzel a tavalyi eredményünket ismételtük meg! A két éves "stagnálásunkat" jövőre szeretnénk egy kicsit "felfelé" elmozdítani, ezért megcélozzuk az "A" döntőbe való jutást, mely nem tűnik e lelkes, szorgalmas és kitartó társaság számára megoldhatatlan feladatnak!
A csapat tagjai voltak: Balassáné Lőrincz Krisztina, Liplinné Bácskai Marianna, Kárász Istvánné, Kócza Zsuzsanna, Hartai Lászlóné, Szelei Anita, Mándli Mónika, Tóthné Lenner Veronika, Godinek Péter, Horváth Miklós, Pölöskei Péter, Szmodics Péter, Magyar Béla, Balassa Gyula, Hartai László, Hartai Roland, Hartai Márk, Visnovics István, Sánta Csaba, Dervalics Attila

Dervalics Attila
Nagykanizsa Sportkörzet