[2012. 05. 25] VI. POSTÁS VITÉZ KUPA, VÁRPALOTA

Május 19-én tartottuk meg hagyományos sportnapunkat a sportköri tagok és családtagjaik aktív részvételével a cseri parkerdőben, a Zúgó Nyilak Történelmi Íjász Egyesület rendezésében. Gyönyörű meleg, napos időt sikerült kifognunk. A hét próbából álló Postás Vitéz Kupa névre keresztelt sportrendezvény egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sportköri tagok és gyermekeik körében.
Az érkezőket a felállított jurta előtt zsíros kenyér hagymával és forró tea várta. A rövid megnyitó után Farkas Gábor, a Zúgó Nyilak Történelmi Íjász Egyesület elnöke ismertette a verseny menetét és a szabályokat. Ezután lehetett nevezni és maradt egy kis idő a gyakorlásra is. A versenyek négy különböző helyszínen zajlottak, ezért a nevezők 12-14 fős csapatokba lettek beosztva és sorra járták be a helyszíneket, hogy elvégezhessék a feladatokat.

Három korcsoportban / gyermek, ifjúsági, és felnőtt / és korcsoportonként két kategóriában / lány-fiú, ill. női-férfi / lehetett versenyezni.
A hét próba különféle feladatokból állt, melyek az előző éviekhez hasonlóak voltak.
Most is kellett "almát" vágni szablyával, volt íjászat, kelevézvetés és csatakereszt hajítás, erőt próbáló patkótartás.
Amíg a hagyományos verseny értékelése zajlott, közkívánatra még két újabb versenyre is be lehetett nevezni. A „PÁPAI PÁRBAJ” névre keresztelt kieséses versenyben résztvevők párokban versenyeztek. A koszorúíjászatban a gyorsabb és több találatot elérő jutott tovább, míg a végére csak egy pár maradt. Közülük az ügyesebb nyerte a versenyt.

A másik vitézpróbáló verseny a távlövészet volt, ahol minden versenyző 2 db nyílvesszőt kapott, melyet ellőhetett. A táv 5 méterenként növekedett, és minden versenyző csak annyi nyílvesszővel mehetett tovább, ahánnyal az előző körben talált.
A versenyek után, az eredményhirdetés előtt postás kolléganőnk, Szabó Lászlóné ízletes ebéddel örvendeztette meg a résztvevőket. Az idén gazdag paprikás krumplival enyhítette a vitézek éhségét.

Korcsoportonként és kategóriánként az első három helyezett oklevelet, az első helyezett Huszti István pedig még kupát is kapott.

A versenyen leggyengébben szereplő "vitéz" vigasz oklevelet kapott.

[ eredmények ]

Keszler Zoltánné