[2012. 05. 16] Íjász - és Darts verseny Nagykanizsán

Hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg 2012. május 12-én íjász - és darts versenyünket Nagykanizsán. A több mint 70 résztvevővel együtt mi, szervezők is kíváncsian vártuk az eseményt, hiszen számunkra is tartogatott újdonságot e két sportág!
A délelőtti megnyitóra összegyűlt SE tagjaink és hozzátartozóik érdeklődve hallgatták a két sportág helyi képviselőinek beszédét, melyben a szabályok ismertetése történt.
A Tungsram Sporttelepén lehetőség nyílt még teniszezni, asztaliteniszezni és labdarúgó pályák is rendelkezésünkre álltak. A gyermekeknek hatalmas boldogságot jelentett az óriás trambulin, melyben egyszerre többen is ugrálhattak önfeledten! Az éhség "elkerülése érdekében" néhány munkatársunk, név szerint: Hartai László, Kuzma László, Godinek Péter a babgulyást, Balassáné Lőrincz Krisztina, Kobán Ferencné és Czinki Jánosné pedig a krumplis prósza készítését vállalták be önkéntes alapon!
Az íjászverseny megkezdése előtt mindenkinek lehetősége volt kipróbálni a nomád íjakat –mellyel a verseny is zajlott - , így az első sikertelen próbálkozások után már szinte minden lövésből sikerült eltalálni a 17 m-re lévő 60 cm-es lőtáblát, mely csak addig tűnik könnyűnek, míg az ember nem próbálkozik meg a céltábla eltalálásával! Minden versenyző ötször próbálkozhatott három lövéssel, mely a karokat is igazán megdolgoztatta!

Eredmények:
Gyermek : 1. Szalai Melitta 2.Havasi Patrik 3.Havasi Máté
Női : 1.Bódog Erika 2.Havasiné Varga Zsanett 3.Szelei Anita
Férfi: 1. Molnár Károly 2.Liplin Attila 3.Dervalics Attila

Az íjászverseny közben elkezdődött a darts versenyének selejtezője is. Itt is három kategóriában versenyezhettek a "nyilak szerelmesei". A küzdelmek itt kieséses rendszerben zajlottak, hiszen mindhárom kategóriában szép számmal neveztek a versenyzők! Nyugdíjas SE tagjaink közül is többen neveztek mindkét versenyre, mely jól mutatja, hogy mindkét sportágban nincs meg az a felső korhatár, amely megálljt parancsolna bárkinek is!

A darts verseny végeredménye:
Gyermek: 1. Horváth Borbála 2.Horváth Nóra 3.Havasi Patrik
Női: 1 .Kárász Istvánné 2.Bódog Erika 3.Szendrei Melinda
Férfi: 1. Dervalics Attila 2.Devecseri István 3.Fülöp József

A késő délutáni ebéd elfogyasztása után került sor az eredményhirdetésre, mely igazán barátságos és nagyszerű hangulatban zajlott! Ennek egyik legfőbb oka az íjászverseny eredményhirdetése volt, mivel ebben a versenyszámban minden versenyző emléklap elismerésben részesült! Az emléklapon a szerzett pontszámok is szerepeltek és az utolsóként végző versenyző is győztesnek vallhatta magát!
Igazából a sportnapon résztvevő munkatársaink és hozzátartozóik mind-mind győztesnek vallhatják magukat, hiszen egy jó hangulatú rendezvény részesei lehettek! Amennyiben lehetőségünk lesz, késő ősszel újra szeretnénk megrendezni ezt a két versenyszámot, melyre immár bátran hívjuk a többi régió SE tagságát is, így akár csapatversenyként is összemérhetnék tudásukat a különböző régiók csapatai!

Dervalics Attila
DPSE Nagykanizsa