[2012. 04. 20] "Csobbanj velünk!"

E mottóval indult útjára Sopronban immár 21. alkalommal a 24 órás Szuperinfó úszónap, és a hagyományokhoz híven a DPSE Postás Szivacsok csapata is rajtkőhöz állhatott 2012. április 14-én.
A versenyre 17 csapat jelentkezett közel ötszáz úszóval. Érkeztek Miskolcról, Budapestről, Győrből.
A verseny a csapatok bevonulásával kezdődött a Soproni Városi Fúvószenekar vidám hangulatos indulóira, majd rövid ünnepélyes megnyitó után kezdetét vette a 24 órás küzdelem déli 12 órakor, hatalmas üdvrivalgás kíséretében.
Minden sávban két csapat úszik, kivéve egyet, ahol három, mert minden évben búvárok is részt vesznek a megmérettetésen.
A mi kis csapatunk is vidáman szelte a "habokat" az uszodában, óránkénti váltásban, egy órában egyszerre hárman, hogy mindenkinek kellemes legyen, és jóleső mozgás után térjen haza az úszás után. Érkeztek úszók a helyieket erősítve - sokan visszatérően - Győrből, Kaposvárról, Szombathelyről, Zalaegerszegről. Tulajdonképpen 5 sportkörzet képviselte a DPSE-t.
Minden évben a 24 órát különböző műsorok színesítik. Idén sem volt ez másként! Akrobatikus rock and roll, aerobik bemutató volt, valamint fergeteges zumba party-ra invitálták a résztvevőket a szervezők. Az esti órákban pedig az uszoda előterében élőzenés házibulin lehetett részt venni.
Az úszónap, mint mindig, jó hangulatban telt el. A 24 óra alatt részt vett azon a DPSE közel 70 mozogni vágyó tagja.
Megettük – a leadott energiát pótolva - az elkészített összes szendvicset. Az elfogyasztott uszoda vizet pedig "gyümölcs"itallal és ásványvízzel kompenzáltuk.
Az úszónapon a csapatok összesen 43.690 hosszt úsztak le, méterben 1.456.188, melyből a mi csapatunk, a Postás Szivacsok 1.926 hosszt mondhat magáénak.
Ez az eredmény természetesen a sportkörzetek által szervezett sportversenyeken szerzett erőnlétnek is köszönhető.

Köszönet érte minden résztvevőnek!

Bőszéné Linzer Adrienn
Soproni Sportkörzet Vezető