[2012. 03. 27] Nemzetközi sportbarátság ápolása Pécsett

Kedves Túratársak!

Korábban is beszéltünk róla, most már bizonyos, hogy Antonijáék (Gesztenyefesztivál, Koprivnica) április 21-22-én 40 fős csapattal ellátogatnak hozzánk Pécsre.

Váltottunk már néhány levelet. Itt tartunk:

· április 21-én szombaton (munkanap) 9-10 óra körül érkeznek. Béla és én várjuk őket.

Autóbuszukkal kimegyünk a Remete-rétre. Innen indul a 10 km-es „Kilátók túrája” gyalogtúra, mely 7 db kilátót érint. A Havi-hegyi kápolnánál lesz vége a túrának.

Ha igénylik, a tettyei mésztufa-barlangot is fel lehet keresni. Ezek után egy kis pécsi városnézés, majd a Szigeti úton levő szállás (Horvát Kollégium) elfoglalása történik.

A Laterum étteremben foglaltam nekik vacsorát és egy egyszemélyes zenekart, aki szórakoztatja őket. (Lehet táncolni is!)

És itt van a menü (ennek ára 1 itallal kiegészítve: 2.400.- Ft)

Leves: Tárkonyos csirke raguleves
Főétel: Mecseki szelet (párizsi szelet fokhagyma ízesítéssel), párolt rizs, vegyes savanyúság
Desszert: Somlói galuska

Ezt azért teszem közzé, hogyha valakinek van kedve csatlakozni a horvát túracsapathoz, megteheti. Mi a Bélával velük tartunk.

· április 22. vasárnap

A hidasi-völgyből indul a túra (Zobák-pusztáig ki lehet jönni távolsági busszal), megnézzük a Csurgót, a vadon termő bánáti bazsarózsákat, felmászunk a Zengőre,

Zengővárkonynál fejezzük be a 15 km-es túrát. Ennek a napnak pontosítjuk az indulási, érkezési paramétereit.

Remélem, hogy a vasárnapi túrára el tudtok jönni, tiszteljük meg őket ezzel (meg süssünk is valami finomat, meg egy kis borocska és egyéb sem ártana....).

Üdvözöllek Benneteket az április elsejei túráig,

Rita