www.dpse.hu[2012. 02. 18] Kanizsa Kupa Kispályás Torna Nagykanizsán

2012. 02.04.-02.05.

Hagyományteremtő szándékkal Nagykanizsán "újraélesztették" az egykor méltán híres országos kispályás labdarúgó tornát, mely évekkel ezelőtt a térség egyik legnagyobb pénzdíjas teremlabdarúgó eseménye volt.
A kétnapos viadalra 20 csapat nevezett. A helyi csapatokon kívül jobbára Zala megyei csapatok tették próbára tudásukat, azonban a szerb játékosokkal felálló egyik helyi csapat jóvoltából nemzetközi tornának is nevezhetjük ezt az eseményt.
Eddigi sikereink eredményeképpen kiemeltként várhattuk a sorsolást, melyben szerencsére a papírforma érvényesült és magabiztos játékkal sikerült felülkerekednünk mindhárom ellenfelünkön!
A vasárnapi középdöntőben ott folytattuk, ahol előző nap abbahagytuk. Itt is sikerült meggyőző játékkal legyőznünk soros riválisainkat, így a legjobb nyolc csapat közé kerültünk, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódtak tovább a küzdelmek!
Az elődöntőbe jutásért egy helyi csapat ellen is sikerült győznünk 2-0-ra, majd következett a nézők által is nagyon várt mérkőzés, melyen csapatunk a szerb játékosokkal felálló, Channel 2000 csapatát fogadta. A döntőnek is beillő összecsapás az utolsó percben dőlt el, amikor is sajnálatos módon kaptunk egy gólt, mellyel 1-0-ás vereséget szenvedtünk.
A bronzmérkőzésen már nem adtunk esélyt ellenfelünknek és biztos játékkal 3-0-ás győzelmet és a bronzérmet ünnepelhettük!
A tornát a Channel 2000 nyerte, megelőzve zalaegerszegi ZTE U-19-es csapatát, a harmadik helyet pedig DPSE Nagykanizsa csapata, azaz mi szereztük meg!
Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a kétnapos tornán a lejátszott nyolc mérkőzés alatt mindössze 4(!) gólt kaptunk, amely a januári nem igazán sikeres torna után újra bizakodóvá tette csapatunkat, mely a közelgő szabadtéri kispályás bajnokságban újra szeretne a dobogóra állni a legmagasabb osztályban!

A DPSE Nagykanizsa csapatának tagjai: Dervalics György, Hovánszky Ákos, Tóth Tamás, Kónya László, Mihályfalvi Balázs, Bársony Szabolcs, Cserfő Henrik, Kisharmadás Gábor, Kalinics Gábor, László Roland, Visnovics István, Dervalics Attila

Dervalics Attila