[2012. 01. 18] Horváth sportbarátaink Pécsett

A Dunántúli Postás Sportegyesület meghívására 2011. november 11-én egy hosszú hétvégére Pécsre látogattak horvátországi sportbarátaink.
Látogatásuk a májusban, Vinkovciban rendezett Robert Bajtal emléktornán résztvevő DPSE küldöttség - köztük a győri sportkörzet női röplabda és férfi kispályás focicsapata - kiutazásának viszonzása volt.
A vendégek érkezésük után - kulturális program keretében - megtekintették a mohácsi történelmi emlékparkot, majd a horvát nemzetiségi múzeumot, vasárnap pedig Pécsett a Zsolnay negyedben a Gyugyi múzeumot és a Zsolnay mauzóleumot. A találkozó sport programja a Pécs Plaza bowling pályáin zajlott. Három kategóriában - női- , férfi- és vezetői csapat - csaptak össze a "postás nemzeti válogatottak": gurultak a golyók, dőltek a bábuk, s a jókedv, vidámság sem hiányzott!
Női- és férfi csapatversenyben a házigazdáknak sikerült itthon tartaniuk a serleget, a sport - szakmai-szakszervezeti vezetők versenyét viszont - "némi" jóindulattal a vendégek nyerték!

Ez a találkozó is sikeres volt, tovább erősítette a már több évtizedes múltra visszatekintő horvát-magyar postás barátságot.

Bódog Erika