[2012. 01. 18] Dunántúli Városok Bajnokainak Tornája

A tavalyi évben focicsapatunk, a DPSE Nagykanizsa, számos sikert könyvelhetett el nemcsak Nagykanizsán, hanem az ország más városaiban is, így méltán vagyunk büszkék arra, hogy az idei év elején meghívást kaptunk e rangos tornára!
A 2012. január 14-15-én, Pécsett megrendezett rangos eseményre 12 csapat kapott meghívást. Szombaton a csoportmérkőzésekre került sor, melynek keretében megmérkőzhettünk székesfehérvári, komlói és soproni csapatokkal. A tét a nyolc közé kerülés volt.
Sajnálatos módon az amúgy is tartalékos csapatunk sorából már az első mérkőzés legelső percében elvesztettük nagyszerű kapusunkat, majd percekkel később a második számú hálóőrünket is, így nehéz helyzetbe kerültünk! A fehérváriak és a komlóiak ezt ki is használták és végül mindkét csapat magabiztosan fektetett két vállra bennünket! A csoport harmadik mérkőzésén, a soproniak ellen azonban sikerült előkapnunk tarsolyunkból a méltán híres küzdőszellemünket, melynek eredménye győzelem lett!
Így csoportunkban a harmadik helyet sikerült megszereznünk, mely végül a kilencedik helyet jelentette számunkra!
Az este folyamán derült ki azonban, hogy egyik csapat nem vállalta a másnapi szereplést, így csapatunkat kérték fel, hogy a negyeddöntőben szerepeljen.
A másnapi mérkőzésen újra csak fejet kellett hajtanunk a székesfehérvári csapat ellen, így e mérkőzéssel számunkra véget ért a rangos torna.
Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy részt vehettünk a meghívásos tornán, azonban őszintének is kell lennünk! Amennyiben teljes csapattal érkezünk a tornára, akkor is bravúr lett volna a legjobb négy közé kerülés, így tartalékosan pedig örülnünk kell az egyetlen győzelmünknek is!

Dervalics Attila