[2011. 09. 12] Hogy is volt……

Elszántságunkat és sport iránti rajongásunkat / egyesek szerint nem teljesen normális voltunkat / bizonyítandó, ismételten belevágtunk... és újra megszerveztük - immár hetedik alkalommal - a barátunk, Pálinkás Csaba emlékének szentelt kerékpározást, ezúttal verseny formában.

A két évvel ezelőtti 24 órás váltóversenyünket ezúttal 10 órásra rövidítettük. Így a hatfős csapatok minden versenyzőjére 3, illetve 4 óra teljesítendő kerekezés jutott, hiszen egy-egy körben ketten indultak egyszerre a csapatból.
A korábban bevált pályát megtartva, ismét a DPSE Fadd-Domboriban lévő horgásztanyáját neveztük ki start-cél helynek, a kerekezés pedig az üdülőterület utcáin zajlott.
Megelégedésünkre szinte „ nemzetközi „ mezőny jelent meg: jöttek a kollégák - versenyezni, szurkolni, kicsit csak vendégeskedni -Tamásiból, Bonyhádról, Tolnáról, Pécsről, Szekszárdról.

Szeptember 3.-án reggel kilenckor rendben el is startolt a mezőny - és jöttek sorban az élmények.

Volt itt: szép napsütés - egész nap, 25 fok reggel és este, nap közben meg 33 - árnyékban.

Volt itt: versenyző - teljes kerékpáros díszben, szabadidőruhában, fürdőruhában,sisakban, kendőben, kopaszon, vagy éppen lobogó hajjal.

Volt itt: sima úttest, göröngyös úttest, gödrös úttest, poros úttest, olvadó úttest, felmosó vízzel felöntött úttest - hogy jobban csússzon.
Forgalmi akadálynak: autósforgalom - határozott, tétova, parkoló, tolató, az út közepén nyitott ajtókkal álló; körönként két emelkedő, és vagy 12 derékszögű kanyar.
Gyalogosból: andalgó, siető, türelmetlen - minden irányból; kisgyerek egyedül, kisgyerek gyerekkocsiban, kisgyerek motoron - felöltözve, vagy éppen pucéran.
Továbbá: kutya, macska, repülő bogarak - és forgalmi akadálynak néha a versenybíró.
Ami - szerencsére - nem volt: a fentiek ellenére - balesetünk.

Volt itt: doppingnak, saját forrásból - szendvics, hamburger, hot-dog, kávé, csokoládé, nápolyi, chips, gyümölcs, ajándék alma és görögdinnye, energiaital, üdítő, sör - szigorúan alkoholmentes, sokféle víz, és titkos kotyvalék minden kivitelben. És a szurkolók részéről a folyamatos buzdítás, valamint a versenybíróság kérlelhetetlen ukáza: még egy kört menni kell!

Volt itt: előzés, lekörözés, izzadság, fájdalom, légszomj, görcs, húzódás, horzsolás, leégés - a Naptól.
Technikai problémának: defekt, fékhuzal-szakadás, kerék- és nyeregcsere, küllőtörés. De volt nagyszerű összefogás is mindezek megoldására, na meg a soron kívüli váltásokat engedélyező versenybíróság.

Volt itt: energiapótlásnak - kitűnő / és elegendő / ebéd; lazításhoz gyönyörű környezet és 30 méterre a 25 fokos Holt-Duna strandja, nyitott büfével.

Volt: jó hangulatunk, sok-sok nevetés, élmény, és az elégedettség érzése - mindannyian győztesek vagyunk, hiszen tettünk az egészségünkért, teljesítettük, amit vállaltunk és mindannyian egy kicsit magunkat is legyőztük.

A végén a vastaps mindenkinek megérdemelten szólt, és elhangzott a közfelkiáltás is: JÖVŐRE ISMÉTLÉS!

Emlékeztetőül álljon itt az eredmények listája:

I. Déli tekergők csapata 528 km
II. Peti és a Tekergők csapata 503 km
III. Tolnai Kékfrankosok csapata 493 km
IV. Küllőszaggatók csapata 458 km
V.A Főnök Emberei csapata 420 km
ÖSSZESEN: 2402 km.

Egyéni legjobbak:

Nők: Parancsné Tancsa Judit / Szekszárd / 31 kör, 97 km.

Férfiak: dr. Máté István / Tolna / 41 kör, 128 km.

Mácsik Pál
Szekszárd 1. posta