www.dpse.hu[2011. 08. 13] OPTTT 2011 Esztergom

OPTTTT, ez a bonyolult rövidítés, immár 49 éve, nyaranta több száz postai, távközlési dolgozónak és családtagjainak egy vidám hétvégét jelent, ahol találkozhatnak és közben nemes versenyben mérhetik össze tudásukat, hogy mit is érnek vele az erdőben.
Az idei évben Esztergom adott otthont a rendezvénynek, közel 400 fő részvételével.
A pénteki érkezést egy gyors felfedező városnézés követte, hogy mire az ünnepélyes megnyitóra sor kerül, már pontos ismeretekkel rendelkezzenek a később felkeresendő intézményekről.
Megnyitón a fő támogatók elnökei köszöntötték a résztvevőket, Tóth Zsuzsanna a Postás Szakszervezet Elnöke és Pesti László a DPSE Elnöke is a sport és az emberi kapcsolatok fontosságát hangsúlyozták.
A megnyitót egy kimerítő szakmai fórum, majd a már említett társasági élet követte.
Egy szempillantás és itt van a reggel!
A szakszervezet minden évben megrendeli a jó időt, de ez most mintha egy kicsit nem sikerült volna, ezért a kötelező felszerelések közé az esőkabát is bekerült.
A túraverseny résztvevői Pilisszentkereszt határában rajtoltak, mindenki a tudásának megfelelő pályát válaszhatott. A profik elszántan, a kezdők kicsit aggódva, de elindultak a terepen. A szervezők mindenkit biztattak, hogy itt eltévedni nem lehet, ha mégis bekövetkezne, akkor időnként járnak erre hegyi mentők is.
Akik nem az erdőt tartották ideális terepnek, azok egy városismereti túraverseny keretében mérhették össze tudásukat és fedezhették fel a város szépségeit.
A folyamatosan visszaérkező versenyzőket a reggel óta serényen munkálkodó szakácsok látták vendégül egy finom pörköltre.
A kissé meggyötört versenyzőket az időjárás sem sanyargatta tovább. Csodálatos napsütésben sokan vették nyakukba a várost, vagy választották a szlovákiai Párkány sörözőit és egy csodás látképet Esztergomról.
A hangulat és az izgalom egyre fokozódott, hiszen következett az eredményhirdetés. Mint minden versenyen, itt is volt első és ……helyezett, de a felcsattanó taps azt mutatta, hogy itt mindenki nyert! – élményt, barátságot jó hangulatot.
A DPSE színeit hagyományosan az ajkai postások képviselték, akik idén is nagyon jól szerepeltek, de üde színfoltként már második éve résztvevő pécsi csapatnak is sok-sok gratuláció jár. Csak így tovább!
A szervezők már a jövőre, az 50. jubileumi eseményre készülnek.
Köszönjük a DPSE támogatását!
Találkozzunk még többen 2012. július 20-21-22-én CSILLEBÉRCEN!!!
Zágorhidi Czigány Zsolt