[2011. 08. 02] Soproniak kenutúrája

Júliusban immár 4. alkalommal szervezte meg a DPSE soproni körzete a már hagyományosnak nevezhető nyári kenutúrát, - változatos helyszíneken.

www.dpse.huIdén a Szigetközbe, Dunaszigetre mentünk soproni és pécsi kollégák, családtagjaik, vegyesen.

Többen már törzstagnak számítanak, de nagy örömmel vettük, hogy új tagok is kipróbálják ezt a figyelmet, koncentrációt igénylő, de nagyon szép sportágat. Négy napot töltöttünk a természetben, felfedeztük a Szigetközi Duna mellékágak egy újabb részét, hol 70, hol 1,5 méter széles ágakban.

Az új résztvevők is előbb-utóbb ráéreztek a kenuk irányításának fortélyaira, de azt mindenki tudta, költő szavaival élve, a víz az úr.
Túráink során leeveztünk 50 km-t, és felfedeztük a Szigetköz vízi világát, mely páratlan szépségű. Láttunk édesvízi medúzát, szürke gémet, kárókatonát.

www.dpse.huEsténként az eddigi évektől eltérően most mi készítettük el a vacsoránkat. E sorok írója pedig arra ügyelt, hogy a főszakács és segítői a naptól és a tűztől ki ne száradjanak…

Úgy érzem, hogy élményekben gazdag négy napot töltöttünk együtt, és remélhetőleg a megkezdett hagyomány nem szakad meg, s jövőre ismét vízre szállunk.

Bősze Csaba

Soproni Sportkörzet

[ képgaléria ]