www.dpse.hu[2011. 07. 21] Vízi sportnap Baranyában!

A Dunántúli Postás SE és a Pécsi Területi Igazgatóság Üzemi Tanácsa rendezésében 2011. július 9-én - ezúttal első ízben - a Pécs melletti Orfűn tartottuk a már hagyományosnak tekinthető megyei sporttalálkozónkat. A helyszín csábítóan hatott a postás kollegákra és családtagjaikra, hisz’ Baranya-, Somogy-, Tolna- és Fejér megyéből több mint ezren - köztük 22 Horvátországból érkezett vendég - vettek részt a sportnapon.

A Dr. Horváth Sándor igazgató, Pesti László DPSE elnök és Bár Csaba ÜT elnök tartotta megnyitót követően megkezdődtek a szervezett programok. A kitűnő műfüves pályán kispályás focicsapatok csatároztak. Küzdelmükből a horvátok kerültek ki győztesen, miután szikrázó mérkőzésen a döntőben 3-1-re verték a pécsieket. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Szigetvár csapata állhatott fel.

A strandröplabdát – M. Tóth Lajos (vezérigazgatóság) vezérletével a Budapesti Homokszemek csapata nyerte, a másodikak itt is a pécsiek lettek, míg a harmadik hely a horvátoknak jutott.

Igazán jó, újszerű programnak bizonyult – elsősorban női körökben - az aqua zumba, melynek során Weibl Krisztina parton bemutatott gyakorlatait több százan a vízben követték.

www.dpse.huCsak remélt, a szervezőket is meglepő sikere volt a különböző mókás, játékos, családi vízi vetélkedős számoknak, melyeket óriási szurkolás és sok esetben leplezetlen derültség kísért. Akik a strandolást megunták, vagy csak változatosságra vágytak, átsétáltak a Golf Klubba. Itt gyerekek, felnőttek egyaránt próbára tehették ügyességüket, koncentrációs készségüket.

A Kajak Klub az evezős sportágak kedvelőinek kínált kellemes sportolási lehetőségeket: lehetett kenuzni, kajakozni, s ha kellő létszám összejött, sárkányhajózni.

Értékelve a sportnapot, elmondhatjuk: kitűnő, napsütéses idő, óriási érdeklődés, elégedett, vidám, a végén lepirulva, de láthatóan boldogan távozó kollégák és gyerekek! Kívánhat ennél többet a rendezvény főszervezője, aki e sorokat is papírra vetette? Nem hiszem!

Dulánszky Jenő

[ képgaléria ]