[2011. 07. 21] Borús idő, derűs hangulat a zánkai sportnapon

Az idei évben immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Dunántúli Postás SE és a Soproni Területi Igazgatóság Üzemi Tanácsa szervezésében 2011. július 2-án az "Együtt mozog a család!" elnevezésű sportnap.

www.dpse.huA 209 hektáros, régidőkből ismert Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Balaton-parti része fogadta vendégül immár kibővülve 5 megye: Győr - Moson - Sopron, Vas-, Veszprém-, Zala- és Komárom-Esztergom megye postásait és családtagjait.

Mindenki nagyon várta már ezt a napot, hiszen tudták, hogy milyen ideálisak a körülmények sportolásra, kikapcsolódásra egyaránt. Az "újakkal" együtt a résztvevők száma közel ezeregyszáz fő volt.

Sajnos a borús-esős idő miatt a megtervezett programokat egy kicsit át kellett szervezni, így a versenyszerű strandröplabda és a vizes játékok el is maradtak.
A megnyitó után több helyszínen elkezdődtek a versenyek. Így a sportcsarnokban női kézilabda, a műfüves és soft borítású pályán foci és lábtenisz, a Balaton-parti részen pedig tenisz. Itt a gyerekek részére ugráló vár, kézműves foglalkozás, arcfestés, lufi hajtogató bohóc „gondoskodott” a gyerekek változatos szórakozásáról.

www.dpse.huAlternatív módon a résztvevők a sportcsarnok tágas folyosóján pingpongozhattak (nagyon sokan éltek is a lehetőséggel), a part homokos pályáján focizhattak, röplabdázhattak, délután pedig egy pezsdítő, dinamikus aerobicon mozoghattak.

A legbátrabbak - az időjárással dacolva - a tóba bemerészkedve fürdőztek, csúszdáztak.
Ezúttal is nagyon népszerű volt a balatoni hajókázás, s újra nagy sikert aratott a hangulatos zenét szolgáltató kis amatőr postás érdekeltségű "Csendtörők" együttes.

A nap gyorsan eltelt, következett az eredményhirdetés, melynek során a győztesek és helyezettek átvehették a jól megérdemelt okleveleket és érmeket.
Lábteniszben a Kugli László - Hajnal Péter győri páros győzött, férfi teniszben Kondor Péter Sárvárról. A legnépszerűbb sportágban, a fociban újra Sárvár győzedelmeskedett, míg női kézilabdában Csorna csapata lett az első.
www.dpse.huA díjazásnál jelen volt a Magyar Posta új érdekeltsége, a Posta Paletta Zrt., mely a kézilabdás lányokat ajándékkal is megjutalmazta.
A sportkörzetek közötti pontversenyt Vas megye nyerte, Győr és Ajka sportkörzet előtt, - ők serleget kaptak.
Rendezvényünket a gyermekek részére rendezett "csoki eső" zárta.

A visszajelzések alapján elmondható, hogy minden résztvevő jól érezte magát ebben a csodálatos környezetben, s kellemes élményekkel feltöltődve térhetett haza egy sikeres családi sportnap után.

Simonics Zsófia
Tatabánya 1

[ képgaléria ]