www.dpse.hu[2011. 06. 27] Somló hegyen, Nagyvázsonyban, Kapolcson túráztunk...

Június elejétől kezdve egyre csak az időjárás jelentéseket figyeltük. Hogy miért is?
A tavalyi esztendőben már megterveztük a Somló - Nagyvázsony - Kapolcs túrát, azonban - mint arra mindenki emlékezhet - az elmúlt év az esőről és megint csak az esőről szólt!

2011. június 18-án reggel olyan időre ébredtünk, amely a legideálisabb a túrázáshoz. Az égiek kegyeikbe fogadtak bennünket.
Felhívásunkat nagy érdeklődés kísérte: Győrből 50, Mosonmagyaróvárról 20 fő jelentkezett és jött el a túrára.

Első állomásunk a Somló hegy. Tudni kell róla, hogy a vár és a kilátó megtekintéséhez 3,5 km-es út megtétele vezet. Mondhatnánk azt, hogy ez nem távolság. Ez így igaz is lenne, ha nem tudjuk, hogy a távolság fele 20-25 %-os emelkedő.
Becsületére váljon mindenkinek – a csapat teljes létszámban célba ért!
Azért egy kis hiányosság mégiscsak akadt: a folyadék pótlása gondot okozott, mert a "hegy levét" jól eldugták előlünk! Egyetlen pincét sem találtunk nyitva!

www.dpse.huMásodik állomásunk Nagyvázsony. Séta a várig, a Posta Múzeumig. Ez az akadály nem volt megerőltető.

Harmadik megállónk a Balaton felvidék egyik gyöngyszeme, Kapolcs. Ez a település a "Művészetek völgye" elnevezésű rendezvénysorozat egyik helyszíne. Levezetésnek szántuk ezt a túrát, de mint kiderült, ennek teljesítése sem volt kisebb feladat, mint a Somló hegy megmászása. De megérte, s ezért Molnár Terézia sporttársunknak jár a köszönet, akit szép számmal elkísértek erre a megmérettetésre.

Összegzésképp elmondhatjuk: gyönyörű helyeken túráztunk! Az sem volt elhanyagolható, hogy amíg eljutottunk egyik helyről a másikra, az autóbuszokból gyönyörű tájakat láttunk!
A hazafelé vezető úton jól esett mindenkinek a pihenés.

Megyeri István
Győr

[ képgaléria ]