www.dpse.hu[2011. 06. 18] Szekszárdiak év-indító túrája

Ragyogó tavaszi napsütésben indultunk régóta tervezgetett túránkra, hogy bejárjuk a szekszárdi dombság szőlővidékét és erdeit.
Lelkes kis csapatunk lendületesen vette a lábikra és "ülőalkalmatosság" formáló emelkedőket, ereszkedőket a kora tavaszi tájban.
Az éppen csak ébredő fák alatt egész nap varázslatos virágszőnyegekben, színpompás bokrokban gyönyörködhettünk, " mindent a szemnek, semmit a kéznek " alapon. Egyetlen növényt, medvehagymát viszont szívesen gyűjtöttünk volna, de e szándékunk kútba esett: egyetlen tövet sem találtunk. Vagy " elvándoroltak " útvonalunkról, vagy talán a medvéknek volt túl jó étvágya – töprengtünk.
Az erdő állatvilágával viszont szerencsénk volt, sok kisebb-nagyobb - éppen napfürdőző - képviselőjével sikerült összefutnunk.
Ők természetesen nem tartottak velünk, egy kullancs / figyelem, már felébredtek ! / kivételével, amelyet "sikeresen" sikerült hazaszállítanunk.
Találkoztunk viszont sok más túrázóval, ami szintén élményt jelentett. Különösen amiatt, hogy megállapíthattuk: ebben a rohanó, közömbös világban legalább még az erdőjárók szeretettel és előre köszöntik egymást.
Persze azért az egész napos túrát némi pihenővel, " töltekezésre szánt " idővel meg-megszakítottuk.
A beszerzett kéretlen útitárs, és néhány jól elhelyezett vízhólyag ellenére, kilenc egészségesen eltöltött órával és húszegynéhány kilométerrel gazdagabban, azzal az elhatározással tértünk haza, hogy FOLYTATJUK!

Mácsik Pál
2011. április 2.

www.dpse.huwww.dpse.huwww.dpse.hu

www.dpse.huwww.dpse.huwww.dpse.hu

www.dpse.huwww.dpse.huwww.dpse.hu