[2011. 06. 11] Vas megye Postásai ismét "nyeregben..."

2011. júniusának első hétvégéjén a vas megyei postások egy részének lelkes csapata a Velencei tónál tett kétnapos látogatást.
Az indulás napján, szép időben gyülekeztek túrázóink Szombathely 2-es posta épülete előtt.
A csapat tagjai jó hangulatban, busszal utaztak, míg kerékpárjaikat vonattal juttatták el Székesfehérvárig.
Innen kb. egy jó órás biciklizés várt rájuk, míg a "kényelmesebb" sportemberek maradtak a busz nyújtotta kényelem mellett.
Mivel a társaság nagy része most járt először a gárdonyi postás kempingben, ezért nagy derültséget okozott közöttük az általuk stabil - sátornak nevezett "bodegák" szemrevételezése, és azok elfoglalása.
A nyári melegben a tó nyújtotta felfrissülés és egy kis pihenés után látogatást tettünk a sukorói Prince Pincészetben.
E helyen végig kóstolgattuk a környező hegyek levét, mely eredményeképp a nap további része még jobb hangulatban telt.
Az előzetes bejelentés alapján, az öt legkevesebbet fogyasztónak egy-egy kiskutyát kellett volna hazavinnie, de ezt a kölykök éber anyukája megakadályozta.
A kempingbe visszatérő túrázókat kétféle étek várta, amivel a szomjúságuk csillapítása után, az éhségérzetüket is csökkenteni lehetett.
A vacsora elfogyasztását követően a meleg nyári estét kihasználva jó néhányan sétát tettek a településen, majd pihenőre tértek.
Az első nap fáradalmait kipihenve, másnap a kerékpárosok nyeregbe szállva körbetekerték a tavat, míg „gyalogos”társaik szabad foglalkozás keretében a kemping környékével ismerkedtek, illetve a strandolás szenvedélyének hódoltak.
Délután a csapat Székesfehérváron ismét találkozott, ahonnan egy kisebb kerékpár szállítási kellemetlenség után megfáradtan tértünk haza.

Böröndi József
Vas Sportkörzet vezető
Szombathely 2