[2011. 05. 31] Győriek - mosonmagyaróváriak Vinkovciban

2011. május 20-22-én Vinkovciban a már hagyományos Robert Bajtal emléktornán a Dunántúli Postás SE-t a győri-mosonmagyaróvári kispályás labdarúgó fiúk és röplabdás lányok képviselték. Lányaink két serleget is kaptak, egy az elért 2. helyért, egy pedig a legjobb mezőnyjátékosnak járt. A fiúk becsülettel, sportszerűen küzdöttek, de rendkívül nehéz csoportjukból nem sikerült a továbbjutást kivívniuk. A találkozó ezúttal is jól szolgálta a horvát és magyar postások több évtizedes múltra visszatekintő barátságának elmélyítését.

És most álljon itt egy levél, aminek tartalmát írójának hozzájárulásával nyilvánosságra hozhatok…

Tisztelt Elnök Úr!

"In medias res", az események közepébe vágnék, tán némi bevezető szükségeltetne, de úgy gondolom, hogy számomra nem az előkészület, hanem a megélt események megírása a fontos, bár a felvezetés sem volt kis dolog a DPSE részéről.

A hétvégén egy nem mindennapi esemény részese lehettem Horvátországban, ami úgy gondolom az ember életében nem túl gyakran adatik meg. A mai rohanó világunkból egy olyan rendezvényre sikerült kijutnom ami egy kicsit "megállította" az időt abban az értelemben, hogy a teljes feledés homályába merüljenek a dolgos hétköznapok és csak a kollégákra, ismerősökre, barátokra, a sportra és az ön felett szórakozásra kellett, hogy figyeljen az ember. E program megvalósításában elévülhetetlen érdemei vannak a Dunántúli Postás Sport Egyesületnek, így mint vezetőjének neked is Elnök Úr.

Ezt a hétvégét nem közhelyként, de tényleg nem feledem, bár remélem ezt mondhatom az ott megjelent sporttársaim nevében is.

Nem kis katartikus élményt nyújtott ez a sport emlék torna, aminek felbecsülhetetlen értéke van a tekintetben, ami ott kint fogadott minket, az emberek vendégszeretete tisztelete, megbecsülése és amelyhez társult a DPSE sportdiplomáciája és kitűnő szervezése, hagyományőrzése.

Manapság nem tudok olyan szervezetről aki tagjait ilyen nívós nemzetközi rendezvényre eljuttatja, aminek olyan felbecsülhetetlen eszmei értéke van, (én itt az anyagit is megemlíteném, de úgy gondolom ez másodlagos persze nem elhanyagolandó tényező) amit lehet, hogy sokan fel sem tudnak becsülni, de remélem ők vannak kevesebben.

Ez a rendezvény egy olyan töltetet, felüdülést és felejthetetlen emléket állít, amire ha hosszú évek múltán is emlékezünk mindig is szívünk mélyén foglal majd helyet.

Remélem akik már át élték vagy át fogják a jövőben élni a hasonló rendezvények hangulatát, érzéseit, Ők is fogják tudni, hogy milyen nagyszerű dolog is az amiben részesültünk, részesültek és részesülni fognak.

A hagyományokat úgy gondolom őrizni kell és ez így van rendjén ahogy ezt Ti is teszitek.

Én zárszóként köszöntemet szeretném kifejezni neked Elnök Úr, és mindazoknak akik segédkeztek abban, hogy eljuthassunk egy ilyen szép, barátságos helyre és ismeretséget köthessünk kitűnő emberekkel, mint honi mint vendéglátóink tekintetében.

Maradok tisztelettel:

Hajnal Péter

DPSE tag.